Vertraging aanleg fietstunnel Nistelrode

Dinsdag 12 oktober 2021

Na de zomervakantie is gestart met de laatste fase van de aanleg Snelfietsroute F50 van Oss naar Veghel in de gemeente Bernheze. De aannemer is aan de slag gegaan met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de fietstunnel bij de entree van Nistelrode. Het project zou eind december klaar moeten zijn. Om te zorgen dat we de deadline kunnen halen is naast een versnelde aanvraag van de omgevingsvergunning direct gestart met het vergunningsvrije grondwerk.

Na beoordeling van de omgevingsvergunning door de Omgevingsdienst bleken aanvullende technische uitwerkingen en berekeningen door de aannemer nodig. De nieuwe informatie is opnieuw ter goedkeuring aangeboden. Dit heeft tot gevolg dat de aannemer naar verwachting pas in week 43 verder kan met het betonwerk van de fietstunnel. In week 5 gaat de rotonde weer open voor verkeer. Het is een vervelende situatie voor de bereikbaarheid van Nistelrode, graag vragen wij uw begrip voor deze situatie.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten