Week van de Pleegzorg

Dinsdag 26 oktober 2021

Van 3 t/m 10 november is de Week van de Pleegzorg. In deze actieweek wil Pleegzorg Nederland met alle lokale pleegzorgorganisaties, waaronder Stichting Oosterpoort voor de regio Noordoost-Brabant, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien

In totaal zetten ruim 17.000 pleeggezinnen zich in voor de opvang van zo’n 23.000 pleegkinderen (bron Pleegzorg Nederland, 2020). In de regio Noordoost-Brabant zijn er zo’n 400 pleeggezinnen die meer dan 550 pleegkinderen opvangen. Toch wachten er nog veel kinderen op pleegzorg. Er zijn meer pleegouders nodig om te zorgen dat voor ieder kind dat pleegzorg nodig heeft, er een passende plek is. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd.

Maak kennis met pleegzorg in de buurt

Oosterpoort organiseert regelmatig voorlichtingsavonden. Dan vertellen we alles wat je moet weten over pleegzorg en wat je mag verwachten van onze organisatie. Ook is er een ervaren pleegouder aanwezig die over zijn/haar ervaringen vertelt. Het is vrijblijvend, kom gerust een keer luisteren en vragen stellen. Dan ontdek je snel genoeg of pleegzorg iets voor je is. De eerstvolgende voorlichtingsavond is op 9 november van 20.00 tot 22.00 uur bij Stichting Oosterpoort, Kamperfoeliestraat 60 in Oss. Aanmelden of het aanvragen van een informatiepakket kan via www.oosterpoort.org/pleegzorg.

Oosterpoort

Oosterpoort is een organisatie voor jeugdhulp. Veilig, gezond en kansrijk opgroeien, dat gunnen wij ieder kind. Hieraan bijdragen is onze belangrijkste opdracht. Wij zijn er voor jongeren en jongvolwassenen die vastlopen of dreigen vast te lopen en voor het gezin waarin zij opgroeien. Dit doen we niet alleen, maar samen met ouders en anderen die belangrijk zijn voor de jongere.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten