Abdij van Berne primeur met opening eerste kloosterrondwandeling

Vrijdag 26 november 2021

Abt Dennis Hendriks van de Abdij van Berne en wethouder Rien Wijdeven openen vandaag de eerste kloosterwandeling rond de Abdij van Berne. De rondwandelingen zijn bedoeld voor Brabanders die houden van een mooie wandelingen en graag kennis willen maken met een klooster bij hen uit de buurt. Burgemeester en Abt onthulden het informatiebord bij de abdij met daarop alle informatie over de 11 kilometer lange wandeling. De nieuwe wandelroute geeft bezoekers een inkijkje in het leven en beweegredenen van de Norbertijnen. Een orde van religieuzen die 900 jaar geleden zijn oorsprong kent. Hun Abdij van Berne en de prachtige tuin vormen het start en eindpunt van een indrukwekkende wandelroute. De route leidt van de Abdij, langs enkele kapellen naar het monumentale kasteel Heeswijk-Dinther en loopt door bossen, weilanden en langs riviertjes en watertjes.

Wandelen via knooppunten 

De rondwandeling loopt langs het wandelknooppuntennetwerk en is dus voor iedereen goed te volgen. Je wandelt van nummer naar nummer. Op het informatiebord bij de abdij staat alle informatie maar de wandeling kun je ook op je telefoon bekijken via de website van VisitBrabant. Het fijnste is het om te lopen met de papieren routekaart, die is verkrijgbaar in de abdijwinkel van Berne en te bestellen via de webshop van VisitBrabant. 

Brabantse kloosterrondwandelingen 

De primeur is vandaag voor de Abdij van Berne maar er zullen dit jaar nog meer kloosters en gemeenten hun rondwandeling presenteren. Er komen in totaal 15 kloosterrondwandelingen, verspreid over heel Brabant. Ook de kloosters in Megen en Aarle-Rixtel maken hun opwachting om hun kloosterrondwandelingen te openen. De rondwandelingen zijn een aanvulling op het zeer populaire ‘Ons Kloosterpad'. Duizenden wandelaars gingen al op pad sinds de opening in dit voorjaar. 'Ons Kloosterpad' is een lange afstand wandeling van 15 etappes van in totaal 330 km langs een veertigtal Brabantse kloosters. De kloosterwandelingen zijn tot stand gekomen met hulp van VisitBrabant Routebureau.

Jaar van het Brabants kloosterleven

De kloosterrondwandelingen zijn een initiatief van de Brabantse kloosterlingen en gemeenten die samen met de Provincie Noord Brabant graag het verhaal vertellen van het Brabantse kloosterleven. Zij doen dat in het kader van ‘Het jaar van het Brabants Kloosterleven’ waarin Brabanders en de kloosters hun eeuwenlange verbinding vieren. De kloosters vormden de Brabantse maatschappij op talloze gebieden zoals gezondheidszorg, internationalisering en onderwijs.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten