Nieuws

Mantelzorgwaardering vanaf 1 oktober 2023 aan te vragen.

Dinsdag 3 oktober 2023

De gemeente Bernheze wil mantelzorgers graag bedanken voor hun inzet. Van 1 oktober tot en met 31 december 2023 is het daarom weer mogelijk om een mantelzorgwaardering aan te vragen.

Houtafval tijdelijk inleveren op andere locatie

Maandag 2 oktober 2023

Let op! In de periode van 18 oktober t/m 31 december 2023 kunt u uw sloophout niet meer aanbieden bij de milieustraat in Heeswijk-Dinther, maar bij Firma Dijkhoff aan de Lariestraat 25 in Heeswijk-Dinther.

Collegecolumn: de centen van de gemeente

Woensdag 27 september 2023

Net zoals er in de Tweede Kamer wordt gesproken over de begroting, gaan wij dat in Bernheze de komende maand ook doen. Veel inwoners beseffen het misschien niet, maar Bernheze is in feite een groot bedrijf met een omzet van bijna 93 miljoen euro per jaar.

Verbouwing opvang Oekraïners Nistelrode

Dinsdag 26 september 2023

Het voormalige Rabobank-pand aan het Tramplein in Nistelrode, dat in gebruik is als opvanglocatie voor Oekraïners, wordt verbouwd. Begin oktober starten de werkzaamheden.

Gemeente haalt snoeihout buiten bebouwde kom op

Dinsdag 26 september 2023

In de week van 14 november halen we snoeihout op buiten de bebouwde kom. Wilt u uw snoeihout laten ophalen? Meld dit vóór 11 november bij ons aan.

Programmabegroting 2024-2027

Vrijdag 22 september 2023

Op woensdag 20 september 2023 presenteerde het college van burgemeester en wethouders de Programmabegroting 2024 en Meerjarenbegroting 2025-2027.

Leefbaarheid en veiligheid in het buitengebied versterken

Woensdag 20 september 2023

De gemeente Bernheze bezoekt komende weken samen met de politie en de Omgevingsdienst Brabant Noord diverse locaties in het buitengebied om de weerbaarheid te vergroten.

Collegecolumn: #prayformorocco

Donderdag 14 september 2023

Het zijn beelden waar je even stil van wordt: het verwoestend effect van een aardbeving. In Marokko is nu een race tegen de klok gaande om mensen onder het puin vandaan te halen. Wat mij – en ongetwijfeld vele anderen – altijd raakt, is om te zien dat mensen elkaar weten te vinden in tijden van crisis. De steunbetuigingen aan alle kanten zijn hartverwarmend.

Plant je mee voor een fleurige straat?

Woensdag 6 september 2023

Kan jouw straat wel een beetje meer groen gebruiken? Maak dan dit najaar als bewoner van gemeente Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad of Oss gratis kans op een Plant je mee feestje voor jouw straat. Samen met de buren de handen uit de mouwen steken is gezellig en je maakt de bijen en vlinders er heel blij mee!

GemeenteBernheze plaatst 1KZ1E J3-plaquettes op bankjes

Woensdag 6 september 2023

Op zondag 10 september is het World Suïcide Prevention Day. Een dag waarop we stilstaan bij de mensen die zijn overleden door suïcide, bij mensen die een poging hebben overleefd en bij iedereen die door suïcide is geraakt.

RSS feed van de nieuwsberichten