Een bonte boel aan de Oude Torenweg in Nistelrode

Woensdag 15 december 2021

Vorige week heeft de gemeente Bernheze bloembollen en bloemenzaden gezaaid aan de Oude Torenweg in Nistelrode. Dit doen we met het concept ‘Bonte Berm’. Het gaat slecht met de bijen en veel andere insecten, biodiversiteit is daarom steeds belangrijker. Om de biodiversiteit te vergroten én een lange bloeitijd te garanderen is het concept ‘Bonte Berm’ ontwikkeld.

Binnen dit concept worden de krachten van één-, twee en meerjarige zadenmengsels gebundeld met een op maat samengesteld bloembollenmengsel. Dit zorgt voor een lange bloeitijd, door alle seizoenen heen. Daarnaast is er bijna het hele jaar rond voedselvoorziening en beschutting voor vlinders, bijen en andere insecten. Dit trekt ook de natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups aan, waardoor spuiten tegen dit overlast gevend insect niet meer nodig is.

De Bonte Berm leggen we aan in de gazons tussen de begraafplaats en de woningen aan De Geerden en in het parkje tussen de Oude Torenweg en Het Erp. Het bloemenmengsel van de Bonte Berm maaien we één maal per jaar. Het gazon rond deze bloemenvelden houden we wel gewoon kort.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten