Eind februari belastingaanslag voor gemeente- en waterschapsbelasting

Maandag 21 februari 2022

Eind februari ontvangt u van BSOB het aanslagbiljet met gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Op dit aanslagbiljet staan de belastingen die u betaalt aan de gemeente en het Waterschap. Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. 

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde?

De WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand staat op het aanslagbiljet. Verschillende particuliere bedrijven adverteren gratis bezwaar voor u te maken. Als u via een particulier bedrijf bezwaar maakt, duurt het enkele maanden voordat u reactie krijgt. Denkt u dat de WOZ-waarde niet klopt? Bel dan direct met BSOB: 088-551 00 02. De taxateurs van BSOB staan u zelf te woord, zij streven ernaar u binnen twee weken antwoord te geven.

De kans dat de WOZ-waarde wordt aangepast, is aanzienlijk groter als u zelf contact opneemt dan wanneer u hiervoor een particulier bedrijf inschakelt. Niet alle particuliere bedrijven leveren maatwerk. Dat betekent dat er een standaardbrief wordt gestuurd. Vaak kunt u zelf het beste vertellen wat er met uw woning of bedrijfspand aan de hand is waardoor de WOZ-waarde niet goed is. Mocht u er niet uitkomen met de taxateur dan kunt u alsnog binnen zes weken schriftelijk bezwaar maken. 

BSOB extra bereikbaar

BSOB is telefonisch extra bereikbaar van maandag 21 februari tot en met vrijdag 25 februari van 9.00 uur tot 18.00 uur. Daarna is BSOB weer telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op de website van BSOB vindt u meer informatie.

Wilt u het aanslagbiljet in termijnen betalen? Vraag een automatische incasso aan.

U kunt het aanslagbiljet in maximaal tien termijnen betalen. Dit kan met een automatische incasso. Die kunt u aanvragen via de website van de digitale balie.

Meer informatie

Heeft u andere vragen over het aanslagbiljet? Bel 088-551 00 00.

Uitleg hoe je samen met de BSOB de WOZ waarde checkt.

Voorbeeld aanslagbiljet WOZ

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten