Monumentale en toekomstbomen definitief vastgesteld

Woensdag 23 februari 2022

Op 15 februari 2022 heeft het college van B&W de lijst monumentale en toekomstbomen van Bernheze definitief vastgesteld. Deze lijst bevat de meest bijzondere bomen van de gemeente.

Bijzonder door hun leeftijd, omvang of zeldzaamheid. Ze dragen bij aan het groene karakter van onze gemeente. We willen de bomen zo lang mogelijk behouden door ze onder het kapverbod te laten vallen. Daarnaast helpen we eigenaren als er twijfel is over de gezondheid van hun boom of als er bijzondere maatregelen nodig zijn de bomen in stand te houden. De lijst en overzichtskaart kunt u inzien op de website van SamenBernheze. Elke eigenaar van een monumentale of toekomstboom heeft hierover persoonlijk bericht ontvangen.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten