Kunst op de rotonde Cereslaan

Vrijdag 4 maart 2022

De gemeente Bernheze heeft In het voorjaar van 2021 de rotonde Cereslaan aangepast. De nieuwe rotonde heeft een extra aansluiting voor de nieuwe woonwijk De Erven. 

Bij ondernemer Jan Maas ontstond het idee dat deze nieuwe rotonde een kunstwerk verdiend. Het is immers een belangrijke entree van Heesch. Hij nam daarom samen met de ondernemersvereniging contact op met de gemeente.

Er volgde een gesprek met wethouder Wijdeven over de realisatie van een kunstwerk op de rotonde. De gemeente wil graag meedenken bij de realisatie van een kunstwerk. Ook de kunstcommissie, een commissie die de gemeente adviseert over kunstprojecten, is positief over een kunstwerk op de rotonde Cereslaan. 

De gemeente heeft echter het probleem dat er al diverse andere kunstprojecten in voorbereiding zijn. Hierdoor is er weinig ruimte om op korte termijn een nieuw project op te pakken en is er ook maar een beperkt budget. 

De ondernemersvereniging heeft daarom aangeboden dat zij de gemeente gaat ondersteunen om toch op korte termijn een kunstwerk te realiseren op de rotonde Cereslaan. Dit is niet alleen ondersteuning bij de voorbereiding, de ondernemersvereniging draagt ook financieel bij aan het project. 

De gemeente Bernheze stemt in met deze werkwijze en stelt een bedrag van € 25.000,-beschikbaar voor de realisatie van een kunstwerk. De voorbereidingen voor een kunstwerk op de rotonde Cereslaan kunnen nu dus starten. Er is inmiddels een werkgroep gestart waarin de ondernemersvereniging, de gemeente en de kunstcommissie deelnemen.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten