Inschrijving Oekraïense vluchtelingen

Vrijdag 18 maart 2022

Sinds het begin van de oorlog is er een grote stroom vluchtelingen uit Oekraïne op gang gekomen. Veel Nederlanders denken er over om thuis vluchtelingen op te vangen of hebben dat inmiddels gedaan. Dat is hartverwarmend om te zien.

Heeft u vluchtelingen thuis opgevangen? Zorg er dan voor dat ze worden ingeschreven bij onze gemeente. Op die manier kunnen de vluchtelingen optimaal gebruik maken van de beschikbare voorzieningen zoals onderwijs voor de kinderen en een tegemoetkoming in de kosten voor levensonderhoud. Voor de inschrijving kunt u zich melden bij de balie van het gemeentehuis.

Voor vragen en informatie over hoe u kunt helpen, kijkt u op onze website bernheze.org/oekraine. Heeft u andere vragen, tips, suggesties? Laat het dan weten via oekraine@bernheze.org.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten