Installatie nieuwe raadsleden gemeenteraad

Woensdag 30 maart 2022

Afgelopen woensdagavond 30 maart 2022 is de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Bernheze geïnstalleerd. 23 raadsleden nemen hun plaats in voor de komende bestuursperiode 2022-2026. Voor 11 raadsleden is deze installatie bekend terrein, zij waren afgelopen periode al raadslid voor Bernheze.

De gemeenteraad 2022 – 2026 ziet er als volgt uit:
Van het CDA nemen Erwin Daandels, Silvana Schoonenberg, Erik van der Wijst, Erwin van Kessel, Gert-Jan Hermes, Chantal Kanters en Mart Smits plaats in de gemeenteraad. Namens Lokaal worden de 5 zetels ingevuld door Rien Wijdeven, Gwendy Jacobs-Bardoel, Rob Houweling, Frans van de Ven en tot slot Sander Schaareman. Bij D66 nemen Sascha Kraus, Marko Konings en Luuk Verstegen plaats in de raad. Voor de SP zijn dit Cor van Erp, Mandy Jansen en Bianca van Beugen. Ellen Neelen en Jesse Jansen zijn de twee raadsleden die namens Progressief Bernheze plaatsnemen. Het VVD wordt vertegenwoordigd door Marijke van Gestel en Alexander Bongers. En tot slot is Hans Bongers degene die voor 50PLUS de raad ingaat.

De gemeenteraad telt in totaal 12 nieuwkomers, maar zeker geen onbekenden. 10 raadsleden zijn voormalig burgerlid geweest in de afgelopen raadsperiode. Daarnaast is Sascha Kraus in een eerdere periode burgerlid geweest van de commissie MZ. Voor 50PLUS is dit de eerste keer dat zij in de gemeenteraad plaatsnemen. Voor Hans Bongers echter geen onbekend terrein, hij heeft voor de VVD eerder in de gemeenteraad gezeten.

De bovenstaande samenstelling is nog niet definitief. Nadat een nieuwe coalitie is gevormd en de nieuwe wethouders bekend zijn, kan er nog een verschuiving in de raad plaatsvinden.

Op 28 maart 2022 heeft Bernheze afscheid genomen van 12 raadsleden, waarvan 5 raadsleden een Koninklijke onderscheiding ontvingen voor hun verdiensten.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten