Zelf opvangen van vluchtelingen

Dinsdag 5 april 2022

Als u al vluchtelingen bij u thuis opvangt dan moet u dat melden bij de gemeente. Wij kunnen hen dan inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is belangrijk, omdat wij dan weten dat ze in onze gemeente verblijven en op welke locatie. Dat maakt het mogelijk om ondersteuning te bieden. De inschrijving geldt voor personen die door middel van een identificatiebewijs kunnen aantonen dat zij de Oekraïense nationaliteit hebben.

Wilt u één of meerdere vluchtelingen bij u thuis laten logeren of heeft u andere woonruimte beschikbaar? U kunt zich dan aanmelden via Takecarebnb. Deze organisatie bemiddelt tussen vluchtelingen en gastgezinnen. Realiseert u zich wel dat de opvang naar alle waarschijnlijkheid langer dan twee weken gaat duren en een verblijf dus langdurig kan zijn. Daarnaast vindt u op de site van Takecarebnb ook tips voor het opvangen van vluchtelingen.

Wilt u een opvanglocatie beschikbaar stellen waar grotere groepen vluchtelingen onderdak kunnen krijgen, zoals een vakantiepark, hotel of bedrijfspand? Wij vragen u om dan contact op te nemen met de gemeente via het speciale e-mailadres oekraine@bernheze.org.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten