Uitkeren leefgeld Oekraïners via de bank

Maandag 2 mei 2022

Tot op heden werd het leefgeld cash uitbetaald, simpelweg omdat vluchtelingen geen Nederlands bankrekening hebben als ze net zijn aangekomen. De meeste vluchtelingen die bij gastgezinnen zijn ondergebracht hebben inmiddels een rekening. Het leefgeld voor mei hoeft dan niet meer cash te worden uitgekeerd als de bankgegevens bij de gemeente bekend zijn.  Als dat nog niet het geval is dan is het zaak om zo snel mogelijk een kopie van uw bankpas bij ons in te leveren of te mailen naar oekraine@bernheze.org.

Ook is het nodig een formulier in te vullen, veel vluchtelingen willen namelijk het leefgeld op een rekening ontvangen. Het formulier geeft daar duidelijkheid over en moet door de diverse ontvangers van leefgeld worden ondertekend.  Vul het formulier volledig in, onderteken het en stuur het samen met een kopie van uw bankpas naar oekraine@bernheze.org.

* Binnenkort is dit formulier ook in het Oekraïens te downloaden.

Heeft u nog geen rekeningnummer en heeft u hierbij hulp nodig? De Rabobank in Oss heeft hiervoor een speciaal spreekuur ingericht. Daar wordt u op maandag en donderdag van 10.00 – 13.00 uur geholpen door een speciaal team met tolken. Zie voor meer informatie: www.rabobank.nl/particulieren/betalen/bankrekening/rabo-directpakket/oekraine.

Mocht het niet lukken om een bankpas aan te vragen dan kunt u contact met ons opnemen: oekraine@bernheze.org.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten