Werkzaamheden Hooge Vorssel

Vrijdag 24 juni 2022

Bosgroep Zuid Nederland is gestart met de voorbereidingen voor de heidecorridor op de Hooge Vorssel zoals eerder vermeld. Deze corridor gaat de twee heidevelden verbinden. Hiervoor wordt een strook bos van ongeveer 25 meter breed omgevormd naar een zone die bestaat uit grassen, kruiden, heideplanten, groepjes struiken en vrijstaande bomen. Ook op andere plekken op de Hooge Vorssel zullen enkele bomen worden weggehaald om het bos te laten ontwikkelen tot een bos met meer variatie in soorten en leeftijden. Een ecoloog heeft in het veld beoordeeld welke bomen weg moeten en welke waardevolle beplantingen behouden moeten blijven. Dit is gemarkeerd in het gebied. Het weghalen hiervan start na het broedseizoen einde van de zomer.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten