Gratis tegeltiller voor het vervangen van tegels voor groen

Woensdag 6 juli 2022

In samenwerking met het bedrijf SHERPA mini-loaders uit Nistelrode heeft de Gemeente Bernheze een actie opgezet rondom het NK Tegelwippen. U kunt bij het verwijderen van tegels in uw voor- of achtertuin vanaf nu tot eind oktober gratis gebruik maken van de Sherpa tegeltiller. De tegeltiller is een handig ergonomisch hulpmiddel dat via een zuignap kan ondersteunen om tegels te verwijderen.

Het NK Tegelwippen stimuleert gemeenten om, samen met bewoners, effectief te vergroenen. Bernheze is een groene gemeente, maar ook hier hebben we te maken met versteende tuinen. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Vervang dus je (tuin)tegels door groen!


Hoe werkt het?

Om de tegeltiller te lenen gaat u naar de website van SHERPA mini-loaders. U vult het formulier in en geeft aan dat u de tegeltiller wilt gebruiken in het kader van het NK Tegelwippen. SHERPA neemt vervolgens contact met u op over het lenen van de machine.

Daarnaast kunt u voor grotere klussen een mini-loader huren bij SHERPA. Als inwoner van Bernheze ontvangt u tot eind oktober hierop 20% korting. Met deze machine verwijdert u gemakkelijk een groot aantal tegels en maakt u de grond gereed voor de aanplant van groen. Vraag deze machine ook aan via de website van SHERPA mini-loaders. Vul bij het formulier in dat u de graafmachine huurt in het kader van het NK Tegelwippen.

Bij teruggave van de machine aan SHERPA ontvangt u een formulier. Dit formulier vult u in en stuurt u op naar de gemeente. Naast het formulier stuurt u foto’s op van de situatie voor en na het verwijderen van de tegels. Ook stuurt u het bewijs van deelname aan het NK Tegelwippen mee. Na controle van de gemeente ontvangt u 20% van het verhuurbedrag terug op uw rekening. De korting per adres is maximaal 50 euro en alleen geldig voor inwoners van de gemeente Bernheze binnen de actieperiode tot en met 31-10-2022. Er zijn 40 vouchers beschikbaar, dus kom snel want op=op.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten