Online uw rijbewijs verlengen in gemeente Bernheze

Dinsdag 16 augustus 2022

Sinds 1 juli 2022 is het in de gemeente Bernheze mogelijk om de verlenging van uw rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. Dit bespaart u een extra bezoek aan het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis komen. Dit komt omdat de gemeente dan de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. 

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen ontvangt u van de RDW een bericht dat het rijbewijs kan worden afgehaald. Maak hiervoor wel een online afspraak.

Meer informatie over het online verlengen van uw rijbewijs kunt u vinden op onze pagina Rijbewijs.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten