Heeft u tegels gewipt en vervangen door groen?

Donderdag 18 augustus 2022

Het NK Tegelwippen stimuleert gemeenten om, samen met bewoners, effectief te vergroenen. Bernheze is een groene gemeente, maar ook hier hebben wij te maken met versteende tuinen. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Wanneer iedereen wat tegels inlevert voor groen, zorgen wij samen voor een groene leefomgeving.

Heeft u tegels gewipt en vervangen door groen?

De eerste 100 Bernhezenaren die tegels wippen voor groen krijgen van Tuincentrum Meijs in Heesch drie vaste planten cadeau. Heeft u tegels gewipt en vervangen door groen? Ga naar www.nk-tegelwippen.nl en geef de gewipte tegels op. Deze tegels worden dan bij de ‘Tegelteller’ Bernheze opgeteld. Na het opgeven van de tegels op de website ontvang u een email. Toon deze email bij Tuincentrum Meijs of lever hier uw tegels in en kies vervolgens drie plantjes uit de onderstaande lijst die u gratis mee mag nemen.

  • Duizendblad
  • Bergsteentij
  •  Zonnehoed
  • Fijnstraal
  • Lavendel
  • Kattenkruid
  • Wilde marjolein, oregano
  •  ‘Ostfriesland’ (Salie)
  • Sedum spectabile Briljan
  •  IJzerhard

De gewipte tegels kunt u op vertoon van de email van het NK Tegelwippen ook gratis inleveren bij de Milieustraat in Heeswijk-Dinther.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten