Verwijderen zieke bomen Loosbroekseweg Nistelrode

Maandag 3 oktober 2022

Aan de Loosbroekseweg in Nistelrode gaan we dit najaar een aantal bomen verwijderen. Bij een controle is namelijk gebleken dat veel bomen er slecht aan toe zijn. Het gaat om 66 bomen van de 400 stuks. Nader onderzoek door een bomeninspecteur heeft bevestigd dat de bomen te ziek zijn om te blijven staan.
Als er voldoende ruimte is gaan we weer bomen terug planten. Dit wordt bepaald door de breedte van de berm en de ruimte tussen de gezonde bomen die blijven staan.

Bernhezer bomenbeleid

De gemeente hecht veel waarde aan haar groene karakter. Daarom zijn we erg zuinig op onze bomen. Met name grotere bomen bepalen het beeld van de openbare ruimte, geven verkoeling in de zomer en dragen bij aan een beter leefklimaat. Gezonde bomen worden in Bernheze niet zomaar verwijderd, maar als blijkt dat we bomen niet meer veilig in stand kunnen houden, moeten we deze verwijderen. 

Meer informatie vindt u in het Bomenbeleidsplan.

Vragen?

Wilt u meer weten over de geplande werkzaamheden? Stuur dan een mail naar gemeente@bernheze.org of bel met 0412-458888.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten