Eindsprint NK Tegelwippen in Bernheze

Maandag 17 oktober 2022

De finalemaand van het NK Tegelwippen is aangebroken Bernheze heeft al 2.707 tegels gewipt. In deze laatste maanden is het extra belangrijk om de handen uit de mouwen te steken en massaal tegels te verruilen voor groen.Het is een ideaal moment om te tuinieren. Want hoewel herfst het ‘vergeten plantseizoen’ wordt genoemd, heeft het juist grote voordelen om nu aan de slag te gaan in de tuin.

Benut het ideale (vergeten) plantseizoen
Tuinieren is iets dat vaak verbonden wordt aan de lente. Een gemiste kans, want het najaar is perfect voor aanplanten en andere klusjes in de tuin. In de herfst zijn de nachten langer en vochtiger, waardoor nieuwe planten minder bewatering nodig hebben. De bodem is nog warm van de nazomer en daardoor slaan de planten beter aan. Ideaal dus! Het NK Tegelwippen in Bernheze loopt nog tot en met 31 oktober.

In het kader van het NK Tegelwippen kunt u nog gebruik maken van de acties die Bernheze in samenwerking met SHERPA mini-loaders en Tuincentrum Meijs heeft opgezet. Bij SHERPA mini-loaders in Nistelrode kunt u tot eind oktober gratis gebruik maken van de Sherpa tegeltiller en kunt u voor grotere klussen een mini-loader huren met 20% korting. Bij tuincentrum Meijs in Heesch ontvangt u bij het inleveren van tegels drie vaste planten cadeau. Ook kunt u nog tot en met eind oktober tegels die u heeft vervanger voor groen op vertoon van de email van het NK Tegelwippen gratis inleveren op de milieustraat in Heeswijk-Dinther.

Vul de tegelteller
Heeft u tegels gewipt en vervangen door groen? Ga naar www.nk-tegelwippen.nl en geef de gewipte tegels op. Ze worden dan bij de ‘Tegelteller’ Bernheze opgeteld. Voor meer informatie en de voorwaarden van deze acties kijkt u op Vervang je (tuin)tegels door groen! - Gemeente Bernheze

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten