De Waaistap

Dinsdag 25 oktober 2022

Noortje Krol en Nico Miedema schakelen met hun melkveebedrijf De Waaistap om naar natuurinclusieve landbouw. Ze melken 250 koeien en hebben 154 ha grond. Het college van B&W bezocht op 25 oktober hun bedrijf.

Klasseboeren

We vinden het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen de boerderij te beleven én we vinden het belangrijk dat kinderen ervan bewust zijn hoe ons voedsel geproduceerd wordt. Om een goede verbinding te hebben met de mensen om ons heen. Vandaar dat we sinds 2022 zijn aangesloten bij Klasseboeren.

Noortje en Nico: “Groepen van alle leeftijden zijn van harte welkom. Van peuters tot voorgezet onderwijs/MBO. In overleg met de docent stellen we een interessant programma samen. We kijken wat op dat moment de wensen zijn en het thema waar op school mee gewerkt wordt.

Een programma duurt ongeveer twee uur waarbij veel ruimte is voor educatieve elementen. Die we spelenderwijs overbrengen. Er is ook ruimte is om te beleven én om contact te maken met de koeien en kalfjes.

Naast zorg voor de koeien hebben we ook veel zorg voor de bodem en de natuur. We willen veranderen naar ‘natuur-inclusief’ boeren. Zo monitoren we bijvoorbeeld de vlinders rondom onze boerderij, weiden we de koeien op kruidenrijk grasland en hebben we bijenranden. Ook daar vertellen we graag over. Tot ziens op de Waaistap!


Inspiratiebedrijf natuurinclusieve landbouw De Waaistap op Vimeo

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten