Week van de Pleegzorg

Woensdag 2 november 2022

Van 2 t/m 9 november 2022 is de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze week staan er veel verschillende activiteiten op de agenda, zowel landelijk als lokaal. De huidige pleegouders worden in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders worden actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past.

Ook in de gemeente Bernheze zijn er pleegouders. Peter en Bea van Lokven zijn al 21 jaar ouders en vertellen hun verhaal. Lees het interview (PDF, 890.8 kB) met hen in de DeMooiBernhezerKrant.

Geef #groenlicht

In deze actieweek wil Pleegzorg Nederland met alle lokale pleegzorgorganisaties, waaronder Stichting Oosterpoort voor de regio Noordoost-Brabant, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Een stabiel thuis is niet voor ieder kind in Nederland vanzelfsprekend.

  • Ruim 870 kinderen wachten op plaatsing bij pleegouders
  • 50% van de kinderen wacht op deeltijdpleegzorg 
  • Resultaat 2021: 2.297 nieuwe pleegouders: dat waren er 13% minder dan in 2020!

Verschillende soorten pleegzorg

Toch wachten er nog veel kinderen op pleegzorg. Er zijn meer pleegouders nodig om te zorgen dat voor ieder kind dat pleegzorg nodig heeft, er een passende plek is. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd.

Pleegzorg in weekenden en vakanties kan ook!

In de regio Noordoost-Brabant hebben we momenteel 383 actieve pleeggezinnen. Momenteel is er in Noordoost-Brabant niet voor elk pleegkind een passend pleeggezin. Maandelijks wachten meerdere kinderen in onze regio op een warm en liefdevol thuis bij een ander. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Er is een tekort aan pleeggezinnen voor het samen plaatsen van broertjes en zusjes.

Ook zijn we altijd op zoek naar deeltijd pleeggezinnen. Dan vangt u kinderen op in de weekenden en in de vakantie. Deeltijdpleegzorg kan sterk helpen bij het streven om een kind thuis te laten opgroeien. Juist ook voor deze vorm van pleegzorg zoeken we pleegouders.

Informatieavonden

Oosterpoort organiseert regelmatig voorlichtingsavonden. Dan vertellen we alles wat je moet weten over pleegzorg en wat je mag verwachten van onze organisatie. Ook is er een ervaren pleegouder aanwezig die over zijn/haar ervaringen vertelt. Ga naar: Ik wil pleegouder worden - Oosterpoort

Oosterpoort

Oosterpoort is een organisatie voor jeugdhulp. Veilig, gezond en kansrijk opgroeien, dat gunnen wij ieder kind. Hieraan bijdragen is onze belangrijkste opdracht. Wij zijn er voor jongeren en jongvolwassenen die vastlopen of dreigen vast te lopen en voor het gezin waarin zij opgroeien. Dit doen we niet alleen, maar samen met ouders en anderen die belangrijk zijn voor de jongere.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten