Energietoeslag voor meer inwoners beschikbaar

Donderdag 3 november 2022

Gemeente Bernheze heeft de norm voor het aanvragen van een energietoeslag verhoogd. Huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen de toeslag nu ook krijgen (dit was 120%). Voorwaarde is dat deze de aanvrager te maken heeft met aantoonbare hogere energiekosten en een variabel energiecontract heeft.
Daarnaast kunnen ook uitwonende studenten, vanaf 21 jaar die studiefinanciering met hoge energielasten, de energietoeslag aan-vragen.

Op www.bernheze.org/energietoeslag/ leest u meer over de energietoeslag en welke voorwaarden nog meer gelden.

Aanvraagtermijn is ook verlengd
Ook de periode dat inwoners de energietoeslag kunnen aanvragen loopt langer door. De aanvraag termijn is verlengd naar 1 februari 2023. Dat was 1 november 2023.

Wat is 130% van de bijstandsnorm?
Onderstaande bedragen zijn 130% van de bijstandsnorm van 1 juli 2022. Dit is ook terug te vinden op de website van Meierijstad. Zij verzorgen de aanvragen van de energietoeslag voor de gemeente Bernheze.

Leefvorm inkomen (netto per maand, zonder vakantiegeld)
Alleenstaand of alleenstaande ouder tussen de 21 jaar en AOW-leeftijd €1.360,75
Alleenstaand of alleenstaande ouder vanaf de AOW-leeftijd €1.513,71
Getrouwd of samenwonend tussen de 21 jaar en AOW-leeftijd €1.943,93
Getrouwd of samenwonend vanaf de AOW-leeftijd €2.050,54

Andere regelingen voor een steuntje in de rug
Gemeente Bernheze zet zich al langer actief in voor inwoners met geldzorgen. Onlangs is de sociale kaart waarin alle regelingen in staan, gelanceerd.

Inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm kunnen ook gebruik maken van de energiecoach. Dan komt er iemand bij u thuis om te kijken hoe u uw energieverbruik kan verlagen. Een gesprek met de energiecoach is gratis. En er zijn meer regelingen waar inwoners gebruik van kunnen maken. Deze kan u lezen op de overzichtspagina. Kijk voor meer informatie op geldzorgen en re-gelingen - Gemeente Bernheze

Daarnaast biedt de gemeente voor mensen met weinig inkomen een inkomensondersteuning om aan leuke activiteiten mee te kun-nen doen. Bijvoorbeeld lid zijn van een vereniging. Daarvoor heeft de gemeente verschillende regelingen, ook speciaal voor kinderen.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten