Opvang vluchtelingen Oekraïne

Maandag 7 november 2022

Gemeente Bernheze heeft twee opvanglocaties voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Dat zijn de voormalige Rabobank, Tramplein, in Nistelrode en Hotel de Leygraaf in Heeswijk-Dinther. Eerder gaven we aan dat de vluchtelingen daar tot 1 november 2022 konden blijven.  De oorlog duurt langer dan voorzien en we willen de vluchtelingen onderdak blijven bieden.

Tramplein Nistelrode
Op de locatie Tramplein in Nistelrode vangen we ongeveer 50 vluchtelingen op. Gemeente Bernheze is al enige tijd op zoek naar een alternatief voor deze locatie. Dat hebben we nog niet gevonden. Dit betekent dat de Oekraïense vluchtelingen langer op de locatie Tramplein verblijven.

Hotel de Leygraaf – Heeswijk-Dinther
Het huurcontract voor deze locatie is voorlopig verlengd tot en met 30 april 2023. Dit betekent dat de ongeveer 25 vluchtelingen ook hier langer blijven. 

Huurwoningen
Naast de twee opvanglocaties wonen er inmiddels vluchtelingen in zes huurwoningen in Heesch. Halverwege november biedt ook één huurwoning in Nistelrode onderdak aan Oekraïense vluchtelingen.


 

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten