Burgemeester Moorman gaat naar Land van Cuijk

Woensdag 7 december 2022

Gisteravond in een raadsvergadering van Land van Cuijk werd bekendgemaakt dat Marieke Moorman wordt voorgedragen als burgemeester. De burgemeester wordt naar verwachting begin 2023 geïnstalleerd door de commissaris van de Koning. Burgemeester Marieke Moorman: ‘Ik ben erg vereerd met de voordracht en heb zin om in Land van Cuijk aan de slag te gaan. Tegelijkertijd verlaat ik Bernheze met pijn in m’n hart. Ik heb hier een hele mooie tijd gehad en voel warme verbondenheid met de inwoners. Dat ga ik missen.’

Marieke Moorman wordt de opvolger van waarnemend burgemeester Wim Hillenaar. Land van Cuijk is een Brabantse gemeente die op 1 januari 2022 is ontstaan door een fusie van de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert en Grave.

Moorman is sinds november 2013 burgemeester van gemeente Bernheze. Wethouder en loco-burgemeester Edwin Daandels namens het college van B&W: ‘We feliciteren Marieke Moorman van harte met haar nieuwe functie. Sinds juni dit jaar vormen we in Bernheze een nieuw college en we hebben heel fijn samengewerkt. Marieke heeft veel ervaring in de politiek, is constructief en weet wat inwoners, organisaties en ondernemers nodig hebben. Gemeente Land van Cuijk mag blij zijn met haar nieuwe burgemeester.’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team communicatie: communicatie@bernheze.org.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten