Gratis aanbod energieverlaging

Maandag 16 januari 2023

Gratis je woning energiezuiniger maken? De Klusbus en energiecoaches helpen je op weg

Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen fors gestegen. Je huis verduurzamen met kleine bespaarmaatregelen kan al helpen om te besparen op de stijgende energierekening. Maar hoe pak je dat aan? Hiervoor staat hulp klaar: gratis energiecoaches en een ‘klusbus’ vol kleine bespaarmaatregelen.

Door de stijgende energieprijzen komen sommige inwoners in de problemen. Daarom helpt de gemeente Bernheze woningeigenaren en huurders met advies én concrete maatregelen om het energieverbruik te verminderen. De Klusbus en de energiecoaches komen op aanvraag bij inwoners thuis. Zowel het advies, de werkzaamheden en de materialen zijn gratis. 

Klusbus

De Klusbus komt langs en kijkt wat het meeste helpt om energie te besparen. De klusser van de Klusbus gaat vervolgens gelijk aan de slag om gratis kleine energiebesparende maatregelen zoals radiatorfolie, ledlampen en tochtstrippen, aan te brengen.

Energiecoaches

De energiecoaches geven advies over hoe je zelf eenvoudig energie kan besparen. Ook kijkt de energiecoach naar het energieverbruik van witgoedapparaten zoals de koelkast en wasmachine en beoordeelt of een apparaat gratis vervangen kan worden voor een energiezuinige variant. 

Kom je in aanmerking?

Heb je energietoeslag gekregen, heb je een lager inkomen, heb je een woning met energielabel C of lager of is jouw energierekening flink gestegen? Dan komt de Klusbus of de energiecoach graag bij je langs. Je moet aan minimaal één van deze voorwaarden voldoen.

Aanmelden

Wil je hier ook gratis gebruik van maken? Meld je dan aan via https://www.bernheze.org/energieverlaging.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten