Toezicht en handhaving in buiten- en natuurgebieden

Dinsdag 14 maart 2023

Het is de laatste jaren steeds drukker geworden in onze natuurgebieden. De meeste bezoekers genieten van de mooie natuur. Maar de groene BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar) ziet ook dat niet alle bezoekers zich aan de regels houden. De komende tijd gaan we meer handhaven op de naleving van regels in ons buitengebied en ons natuurgebied. Onze natuur is kwetsbaar, dus laten we er met z’n allen zuinig op zijn en ons houden aan de regels.

Loslopende honden

Er wordt onder andere gecontroleerd op loslopende honden. In de natuurgebieden moeten honden aan de lijn. Zij kunnen namelijk wilde dieren opjagen of opschrikken, met alle gevolgen van dien. Het broedseizoen begint en reekalfjes worden weer geboren. Bovendien zijn er bezoekers die bang zijn voor honden. Een bekeuring voor een loslopende hond is bijna € 100,-. Daar kun je toch veel betere dingen van doen? Wilt u uw hond los laten lopen? Op de website bezoekdemaashorst.nl vindt u een een kaart met de losloopgebieden.

Mountainbikers, ruiters en dumpingen

De BOA gaat ook controleren op mountainbikers die dwars door de natuur fietsen, ruiters op wandelpaden, motorcrossers en dumpingen van (drugs)afval.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten