Programma nationale herdenking 4 mei

Woensdag 26 april 2023

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze herdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Leven met oorlog’. Met dit jaarthema vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.

In Bernheze worden drie herdenkingsdiensten gehouden met aansluitend een kranslegging. 

Heesch

In Heesch begint om 18.30 uur de herdenkingsdienst in de Petrus-Emmauskerk. Vervolgens worden er op het naastgelegen kerkhof bloemen gelegd en worden ook hier 2 minuten stilte in acht genomen. Om 19.35 uur vertrekt het gezelschap in stille tocht naar het monument nabij De Misse, waar de herdenking wordt voortgezet.

In het kader van de Nationale Herdenking draait Filmhuis de Pas na afloop van het officiële gedenkmoment op maandag 4 mei de film Mijn beste vriendin Anne Frank. Het aanvangstijdstip van de film is rond 20.45 uur, afhankelijk van het einde van het officiële gedenkmoment. De entree bedraagt € 4,00 per persoon en kaarten zijn te reserveren via de website van de Pas of te koop voorafgaand aan de film. Deze film wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Bernheze.

Programma 4 mei Heesch (PDF, 157.9 kB)

Heeswijk-Dinther

In Heeswijk-Dinther begint de herdenkingsdienst in de Abdij van Berne om 18.45 uur. Na afloop van de dienst is er een stille tocht naar het Airborne Monument waar de herdenking wordt voortgezet.

Programma 4 mei Heeswijk-Dinther (PDF, 87.8 kB)

Nistelrode

In Nistelrode is de herdenkingsdienst in de parochiekerk St. Lambertus om 19.00 uur. Aansluitend is er bij de kerk een kranslegging. 

Programma 4 mei Nistelrode (PDF, 262.6 kB)

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten