Herinrichting Traverse fase 3 op 14 augustus van start

Dinsdag 11 juli 2023

De gemeente Bernheze is aan de slag gegaan met de contractvoorbereiding en aanbestedingsprocedure van fase 3, het deel vanaf Plein 1969 tot de Torenstraat. In september 2022 is het project aanbesteed en gegund aan de firma van Venrooij uit Weurt. Op 14 augustus 2023 wordt er gestart met de uitvoering van fase 3.

Stenen zijn weer op voorraad

Het project heeft vertraging opgelopen doordat de stenen bij de leverancier niet op voorraad waren. De oorzaak had te maken met materiaal schaarste, hoge energieprijzen en een tekort aan personeel. De stenen zijn weer op voorraad en er kan gestart worden met de uitvoering..

Start fase 3 op 14 augustus

De uitvoering van het project heeft een impact voor het verkeer in Heeswijk-Dinther. Om de woningen/bedrijven zo lang mogelijk bereikbaar te houden en de overlast te beperken wordt het in delen uitgevoerd. Het verkeer vanaf Middelrode naar Veghel en visa versa wordt via de N279 omgeleid. Het verkeer komende vanaf de N279 wordt ook de goede richting op- gewezen. In het dorp zetten we de delen waarmee we in uitvoering zijn af met verwijzingen.

Tijdelijke regeling openbaar vervoer

De herinrichting heeft ook invloed op het openbaar vervoer waardoor er verschillende opstapplaatsen voor de bus niet te gebruiken zijn. De bus komende vanuit Middelrode gaat via de Mgr van Oorschotstraat naar de N279 en via de Hulsakker weer richting Laag Beugt. Ter hoogte van Laag Beugt komt een tijdelijke halte. Opstapplaatsen zijn dus ter hoogte van de Kerk Heeswijk en Laag Beugt t.h.v. de rotonde Hulsakker.

Meer bomen, biodiversiteit en 3800 m2 minder verharding

Er komen 140 extra bomen in het totale Traverse project die variëren in boomsoorten (biodiversiteit). Daarbij wordt ook in ondergrondse groeiplaatsen voor de bomen geïnvesteerd. Daarnaast komt er ca. 3800m2 minder verharding. Hiervoor komt er gras, beplanting, bomen en wadi’s voor terug.

Het regenwater wordt afgekoppeld van het bestaande gemengde rioolstelsel. Er komt een regenwaterriool en infiltratievoorzieningen. Zodat het direct in de bodem kan infiltreren of naar het slotenstelsel richting het buitengebied kan. Dit zorgt voor minder verdroging en kosten in het zuiveren van het vuilwater.

De werkzaamheden starten op 14 augustus 2023 en het project is medio april 2024 gereed.

Ga voor meer informatie naar de pagina Traverse Heeswijk Dinther.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten