Aanbrengen slijtlagen op wegen

Maandag 17 juli 2023

Op woensdag 9 augustus starten we met onderhoud aan de asfaltwegen in onze gemeente. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een oppervlaktebehandeling (dunne laag steentjes) en het verwijderen en aanbrengen van nieuwe strepen op de rijbaan. We verlengen hierdoor de levensduur van het asfalt en verbeteren hiermee de stroefheid en zichtbaarheid.

Het gaat om de volgende wegen

  • De Oude Rijksweg in Heesch:
  • `t Broek in Nistelrode
  • Loo in Nistelrode.

Wegen korte periode afgesloten

Voor de uitvoering van de werkzaamheden sluiten we de wegen af. Kijk voor de afsluitingen op de pagina Wegwerkzaamheden.

De aannemer informeert de direct aanwonenden over de startdatum en de duur van de werkzaamheden. Ongetwijfeld veroorzaken deze werkzaamheden enig ongemak. Wij vragen uw begrip hiervoor. We streven ernaar de overlast zoveel mogelijk te beperken en de weg zo snel mogelijk weer bereikbaar te hebben.

Opspattende stenen

De nieuwe slijtlagen kunnen (tijdelijk) problemen opleveren door losliggende en opspattende steentjes. Pas daarom uw snelheid aan op straten waar slijtlagen zijn aangebracht. Ook de zwart plakkende bitumen die hierbij wordt gebruikt, kunnen voor enige overlast zorgen doordat deze aan banden en schoenen blijven plakken. Na één tot twee weken worden de nog losliggende steentjes op de rijbaan door een veegauto verwijderd.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen over de uitvoering en de planning van het werk kunt u contact opnemen met de gemeente Bernheze via telefoonnummer 0412-458 888.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten