Collegecolumn: Druk, druk, druk!

Donderdag 3 augustus 2023

Op het moment dat ik deze column schrijf bevind ik me in een oase van rust. Drie kinderen op vakantie, één werkt er bij een tuinder en mijn vrouw is onderweg voor haar werk. Normaal werk ik weinig vanuit huis, maar nu geniet ik van de rust om mij heen. De laatste weken waren erg druk, alles moet nog snel af, de wereld bestaat niet meer na de vakantie. U zult zich hier vast in herkennen.

Geen stilzitter

In de weken voor de vakantie waren er weinig gaten in mijn agenda te vinden en mocht ik bijna iedere avond van huis. Geen probleem, ik hou van drukte, ik ben nou eenmaal geen stilzitter. Zo heb ik naast de gebruikelijke bijeenkomsten en vergaderingen meerdere regionale bijeenkomsten over wonen en transitie buitengebied bijgewoond, een eerste steenlegging mogen doen bij een mooi bouwproject, prestatieafspraken met woningcorporaties mogen ondertekenen, een veiligheidssessie van een groot evenement bij mogen wonen en namens de gemeente felicitaties over mogen brengen aan een 100-jarige inwoner. Ook heb ik meerdere wandelingen gedaan en bezoeken gebracht aan inwoners met een vraag of opmerking en zijn we nog op excursie geweest bij een producent van groen gas.

Vakantie

Groter kan het contrast dan bijna niet zijn met nu. Rustig vertrekt mijn omgeving op vakantie. De buren zijn weg, mijn kinderen zijn op vakantie, mijn vrienden verspreiden zich over Europa en ook op het gemeentehuis worden werkplekken minder gevuld door de vakantieperioden. Binnenkort ga ik zelf ook met mijn gezin op vakantie, genieten van andere culturen.

Accu opladen

Zoals ik altijd even moet wennen als ik weer ga werken na mijn vakantie, zo heb ik dat ook als ik op vakantie ga. Geen afspraken, geen verplichting en geen planning. Ik denk dat ik nog van alles moet regelen voordat ik weg ben, want de wereld bestaat niet meer als ik terug kom. Dat is natuurlijk niet zo, alles gaat door, ook als je er niet bent. Even een paar weekjes iets anders doen is goed om de accu weer op te laden om na de vakantie weer fris en fruitig door te gaan.

Ik wens iedereen een fijne vakantie toe!

Edwin Daandels
Wethouder wonen, ruimte en buitengebied.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten