Verbouwing opvang Oekraïners Nistelrode

Dinsdag 26 september 2023

Het voormalige Rabobank-pand aan het Tramplein in Nistelrode, dat in gebruik is als opvanglocatie voor Oekraïners, wordt verbouwd. Begin oktober starten de werkzaamheden. Doel van de verbouwing is dat voor het einde van het jaar het aantal opvangplekken wordt uitgebreid en dat de opvang geschikt wordt gemaakt voor langdurige bewoning door Oekraïners.

Andere inrichting

De oorlog in Oekraïne is nog niet ten einde. De instroom van ontheemden duurt voort en dat vraagt om een uitbreiding van het aantal opvangplekken in de regio. Bernheze heeft een opgave om mensen uit Oekraïne te huisvesten. Momenteel is deze locatie geschikt voor 50 mensen. Na de verbouwing wordt dit aantal uitgebreid naar 70. Dat betekent niet dat er aangebouwd wordt aan het pand, maar dat de inrichting anders wordt waardoor er meer opvang te realiseren is.

Huurovereenkomst beëindigd

Gezien de tijdsdruk om de verbouwing voor het einde van het jaar gereed te hebben, wordt er zo spoedig mogelijk gestart met de bouwwerkzaamheden. Reden waarom de verbouwing ook voor het einde van het jaar klaar dient te zijn, is dat de huurovereenkomst met hotel De Leygraaf met ingang van 31 december 2023 wordt beëindigd. De mensen die daar nu gehuisvest zijn, verhuizen voor het einde van het jaar naar de locatie in Nistelrode. De verwachting is dat er eind december een kleine 70 mensen verblijven in de locatie van het Tramplein. De gemeente is nog bezig met het onderzoeken van andere panden in de gemeente om Oekraïners te huisvesten.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten