Open Dag Crisisnoodopvang

Dinsdag 21 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november was de open dag van de nieuwe CNO (Crisisnoodopvang) locatie in onze gemeente. Zaterdag bezochten direct omwonenden en geïnteresseerden de locatie om een kijkje te komen nemen. Ze zagen hoe in een korte periode van 3 weken het terrein is omgetoverd tot een volwaardige opvanglocatie voor circa 200 Oekraïense mensen. Er is extra nadruk gelegd op de sfeer en warmte, passend bij de bosrijke omgeving. Tijdens de open dag werden de mensen rondgeleid op de locatie en er was opnieuw de gelegenheid om vragen te stellen. De vragen worden gebundeld en op de website van de gemeente Bernheze geplaatst. Vanaf dinsdag 21 november worden de eerste bewoners welkom geheten.

Er is een telefoonnummer voor vragen beschikbaar voor de locatie; 085-0084040. U kunt ook uw vragen stellen via oekraine@bernheze.org.

De afgelopen 3 weken is er hard gewerkt. Op 20 oktober is de brief van de staatssecretaris binnen gekomen en 23 oktober heeft het college het besluit genomen om de CNO te realiseren. Vanaf 21 november komen de eerste Oekraïense bewoners aan en op 30 maart sluit het CNO. Er verblijven 200 bewoners. De samenstelling is nog niet bekend. Krijgen 3 maaltijden per dag waarvan middageten warm is. Er is 24/7 beveiliging is aanwezig, na 22:00 gaat het licht uit en is het stil.

Vanaf 21 november verwelkomen we de eerste Oekraïense bewoners. Op 30 maart sluit het CNO. In een interview met Dtvnieuws worden meerdere vragen beantwoord. Ook kunt u terecht op deze pagina voor meer informatie, vragen en antwoorden.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten