Gemeente Bernheze en BSOB sluiten aan bij Inkoopbureau Bizob

Woensdag 29 november 2023

De gemeente Bernheze en de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) ondertekenden deze week de aansluitovereenkomst met het inkoopbureau Bizob. Beide organisaties zetten hiermee een stap om de inkoopfunctie verder te professionaliseren en de voordelen van regionale samenwerking te benutten.

Na een positieve evaluatie van de ‘proefperiode’ heeft de gemeente na de zomer van dit jaar besloten om de samenwerking te verlengen en aan te sluiten als deelnemer bij de stichting. Via de samenwerking kunnen we, als ‘minder grote’ gemeente, toch beschikken over inkoop- en contractmanagementexpertise op de verschillende vakgebieden. Ook de samenwerking met organisaties, die een soortgelijke inkoopbehoefte hebben, wordt door Bizob structureel ondersteund.

Frank van de Meijden, bestuursvoorzitter Bizob, is verheugd dat beide organisaties Bizob hebben weten te vinden: “Groei is voor ons geen doel op zich, kennis delen en kwaliteit leveren wel. De ontvangst van deze twee nieuwe deelnemers laat zien dat de expertise die Bizob levert herkent wordt. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking met de gemeente Bernheze en de Belastingsamenwerking!”

Belastingsamenwerking Oost-Brabant

De Belastingsamenwerking Oost-Brabant is een gemeenschappelijk regeling van negen gemeenten en een waterschap. De BSOB, gevestigd in Oss, voert de belastingtaak uit voor haar deelnemers. Door de samenwerking met Bizob heeft de BSOB niet allen de beschikbaarheid van de voor haar benodigde expertise op inkoop- en aanbestedingsgebied zeker gesteld, maar verstevigd zij ook de samenwerking binnen de regio waar zij op het gebied van de belastingtaak zelf de vruchten van plukt.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten