We koppelen regenwater af!

Dinsdag 5 december 2023

In de Krabbenhoek in Heesch is A&R Infra in opdracht van de gemeente Bernheze bezig met het afkoppelen van enkele straatkolken (putten langs de weg) van de riolering. Daarmee zorgen we ervoor dat het schone regenwater in de wijk blijft om verdroging tegen te gaan. Ook voorkomen we dat bij extreme buien de straat minder snel onderloopt. Bijkomend voordeel is dat vooral in de zomer planten, bomen en dieren het water goed gebruiken. Het water wordt ook niet onnodig naar de rioolwaterzuivering gebracht. In 2024 volgen meer locaties om onze wijken klimaatbestendig te houden.

Zelf ook afkoppelen? Ga naar Subsidie klimaatbestendige maatregelen - Waterschap Aa en Maas om de mogelijkheden te bekijken.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten