Langere wachttijden vanaf 2024 voor afspraken bij burgerzaken

Vrijdag 12 januari 2024

Vanaf 2024 verlopen landelijk veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Dit komt omdat in 2014 de geldigheid van deze documenten veranderde van 5 naar 10 jaar. De gemeente verwacht daarom dat er in de periode maart tot en met juli 2024 veel aanvragen worden gedaan.

Een late paspoortaanvraag kan vanaf 2024 uw reisplannen in gevaar brengen. Wacht dus niet tot het laatste moment! Plan nu uw afspraak in!

Een nieuw reisdocument kunt u alleen op afspraak aanvragen in het gemeentehuis. Een afspraak maakt u snel en eenvoudig via onze pagina Paspoort, rijbewijs en uittreksels. Dit kunt u een aantal weken van tevoren inplannen. Zo weet u zeker dat u op tijd terecht kunt en uw vakantie niet in het water valt.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten