Resultaten archeologische ontdekkingen De Zwarte Molen

Vrijdag 2 februari 2024

Vanaf 8 januari worden, in opdracht van de gemeente Bernheze door het milieukundig en archeologisch onderzoekbureau Econsultancy, opgravingen verricht aan de zuidkant van het woningbouwplan Zwarte Molen te Nistelrode. De onderzoeken verlopen voorspoediger dan verwacht. Hierdoor kunnen we de resultaten al snel delen met inwoners en andere geïnteresseerden.

Open middag

Op woensdag 7 februari 2024 organiseren we een open middag, waar de resultaten van het archeologisch onderzoek worden gepresenteerd. Tussen 15.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom op de hoek van Grootwiel / Eeuwsel in Nistelrode. Er is een ervaren archeoloog aanwezig om meer over de archeologische werkzaamheden en resultaten te vertellen. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden adviseren wij u om op de fiets of lopend te komen.

Bronsschat

De Romeinse bewoning van de Zwarte Molen heeft een directe relatie met de in 2004 opgegraven Bronsschat. In maart 2024 is het twintig jaar geleden dat de schat werd gevonden. Momenteel verblijft de Bronsschat in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, maar bij hoge uitzondering in de maand mei een week terugkomt naar Nistelrode.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Bronsschat of over de activiteiten die de aankomende periode worden georganiseerd? Ga dan naar de website www.debronsschatvannederland.nl.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten