Brabantse snelheidsmeterspaarpot in Loosbroek

Maandag 27 mei 2024

De snelheidsmeterspaarpot reist door Brabant als onderdeel van een bewustwordingscampagne, en maakt een tussenstop in de gemeente Bernheze. Van 27 mei tot en met 17 juni is de snelheidsmeter te vinden aan de Dorpsstraat, ter hoogte van nummer 33, in Loosbroek. De lancering van dit initiatief wordt geopend door wethouder Marius Tielemans.

Nulmeting

In week 18 is er door de gemeente Bernheze een nulmeting uitgevoerd voor de Dorpsstraat in Loosbroek. Hieruit blijkt dat de weggebruikers gemiddeld 44 kilometer per uur rijden op deze weg, met uitschieters van 80 kilometer per uur. Reden genoeg om op deze locatie de snelheidsmeterspaarpot te plaatsen!

Hoe werkt het?

Het concept van de snelheidsmeter is eenvoudig: goed gedrag wordt beloond. Iedere bestuurder die zich aan het snelheidslimiet van 30 kilometer per uur houdt en de snelheidsmeter passeert, draagt bij aan het vullen van de spaarpot. Dit wordt direct weergegeven op het bord van de snelheidsmeter. Het geld dat wordt gespaard, zal uiteindelijk worden overhandigd aan drie lokale goede doelen: Stichting Jeugdwerk, Maandblad Dorus en Stichting Stalbertus in Loosbroek.

Brabant gaat voor NUL

Door samen te werken streven alle betrokken partijen in Brabant naar nul verkeersslachtoffers. Door goed op te letten en de snelheidslimieten te respecteren, kunnen alle Brabanders bijdragen aan dit doel en het aantal ongelukken verminderen.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten