Kansen voor kinderen in Bernheze via Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant

Maandag 8 juli 2024

Voor ouders in Bernheze die geen geld hebben om hun kinderen lid te maken van een club, biedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant uitkomst. Dit fonds geeft een bijdrage aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar die willen sporten of lessen op kunst en cultuurgebied willen volgen. Alleen voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum en die geen bijdrage maatschappelijke participatie van de gemeente ontvangen.

Aanvragen en aanmelden

Het aanvragen van ondersteuning bij het Jeugdfonds is eenvoudig. Ouders kunnen zich melden via de website www.kieseenclub.nl of terecht bij organisaties zoals Ons Welzijn, Vluchtelingenwerk, Cello Zorg, Verdihuis en Actief Bernheze.

Aangemeld en dan?

Zodra een aanvraag is ingediend, ontvangen ouders binnen drie weken bericht of ze hun kind kunnen aanmelden voor training of lessen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever. Daarnaast kunnen ouders tegoedbonnen krijgen voor bijvoorbeeld sportkleding.

Meer informatie

Wilt u alles nog eens rustig nalezen of meer informatie? Ga naar de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten