Nieuws overzicht

Nieuwe website www.brabantinzicht.nl

Maandag 6 augustus 2018

Iedereen kan via www.brabantinzicht.nl online bekijken hoe het is gesteld met de natuur, het milieu en het water in Noord-Brabant. De website wordt voortdurend up to date wordt gehouden door de provincie Noord-Brabant en de Brabantse waterschappen.

Gemeenteraad Bernheze stemt in met zonnepark Achterste Groes

Dinsdag 31 juli 2018

De gemeenteraad van Bernheze heeft op 5 juli ingestemd met de komst van een zonnepark Achterste Groes in Heesch. Het betreft een zonnepark van circa 10 ha, met 21.000 zonnepanelen. Het zonnepark wordt naar verwachting in 2019 gerealiseerd.

Nationaal hitteplan actief

Donderdag 26 juli 2018

Lees de instructies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de brandweer

Oerfestival in de herfstvakantie 2018

Woensdag 25 juli 2018

In de herfstvakantie zetten we De Maashorst op de kaart met Oerfestival De Maashorst. Een festival met karakter dat past bij het oergebied in Brabant; stoer, spannend, ruw en echt.

Open Monumentendag 9 september 2018

Dinsdag 24 juli 2018

In het weekend van 8 en 9 september 2018 vindt de 32ste editie van de BankGiro Loterij Open Monumentendag plaats. Met het thema In Europa ligt dit jaar het accent op alles wat ons in dit werelddeel cultureel aan elkaar bindt. Ook Bernheze sluit aan bij het landelijke thema. Op zondag 9 september openen de Bernhezer monumenten gratis de deuren. Bij sommige monumenten kunt u ook genieten van heerlijke streekproducten uit Boergondisch Bernheze.

Overzicht van ontvangen klachten in 2017

Woensdag 27 juni 2018

Als u niet tevreden bent over het gedrag van een medewerker, bestuurder of bestuursorgaan van de gemeente kunt u een klacht indienen. Hieronder leest u een kort overzicht van de klachten die we in 2017 ontvingen.

Gemeente bestrijdt eikenprocessierups

Maandag 23 april 2018

De gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen, omdat ze veel overlast kunnen veroorzaken en risico voor de gezondheid vormen. We doen dat niet overal, maar vooral langs wegen en fietspaden.