Nieuws overzicht

Prijswinnaars fotowedstrijd bekend

Woensdag 2 oktober 2019

De winnende foto's van onze fotowedstrijd.

Peggy Hurkmans nieuwe secretaris en algemeen directeur van gemeente Bernheze

Dinsdag 1 oktober 2019

Het college van burgemeester en wethouders benoemt Peggy Hurkmans per 1 december 2019 als nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van Bernheze. Peggy Hurkmans volgt Noud Bex op, die in juni bij de gemeente Heerlen in dienst is getreden als gemeentesecretaris. Peggy Hurkmans wordt als gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie en eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.

Kom en beleef Oerfestival De Maashorst

Dinsdag 1 oktober 2019

Tijdens Oerfestival de Maashorst, van 13 t/m 20 oktober 2019 barst het Oergebied in Brabant van activiteiten vol natuur, cultuurhistorie, archeologie en food. Gezellige oerevents, oerlekkere gerechten en stoere activiteiten. Van schatzoeken tot streekbierfestival en van schapenwandeling tot griezelen in de bossen.

Subsidies voor natuur en landschap

Dinsdag 1 oktober 2019

Woont u in het buitengebied? Wilt u graag bijdragen aan een mooier landschap? Uw erf, akker of weide aankleden met bijvoorbeeld heggen, houtsingels en kruidenrijke randen of een uilenkast plaatsen op het erf? Er bestaan verschillende mogelijkheden om u hierbij te helpen.

Een veilig en sportief sportklimaat

Dinsdag 24 september 2019

Een veilig sportklimaat en een positieve sportcultuur zijn belangrijk. We willen sportverenigingen graag helpen om daarvoor te zorgen. Daarom hebben we een programma gemaakt samen met GGD Hart voor Brabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Meierijstad waar sportclubs of sportaanbieders gratis gebruik van kunnen maken.

Regeling stimuleringsgeld voor leefbaarheidsinitiatieven

Dinsdag 24 september 2019

Nieuwe, creatieve initiatieven uit de samenleving die bijdragen aan de leefbaarheid in hun dorp of wijk, kunnen in aanmerking komen voor stimuleringsgeld van de gemeente Bernheze.

Begroting 2020 Bernheze: op naar een eigentijdse, sociale en duurzame gemeente

Vrijdag 20 september 2019

Het college van Bernheze heeft de begroting voor 2020 vastgesteld. We gaan door op de ingezette weg vanuit het bestuursprogramma 2018-2022 en werken verder aan een eigentijds, sociaal en duurzaam Bernheze.

Eerste windboom in Nederland staat in Heeswijk-Dinther

Dinsdag 17 september 2019

De eerste windenergieboom van Nederland staat in Heeswijk-Dinther, op de rotonde Laverdonk. Nieuw is dat we de energie die deze ‘boom’ opwekt, opslaan in accu’s en volledig lokaal gebruiken. De windboom levert het hele jaar voldoende stroom om voor de straatverlichting in de directe omgeving en is daarmee volledig zelfvoorzienend.

Toekomst Abdij van Berne

Maandag 16 september 2019

Op 13 september 2019 presenteerden de provincie Noord-Brabant, de Norbertijnen en de gemeente Bernheze de toekomstplannen voor de Abdij van Berne

Resultaten snelheidsmeterspaarpot Vorstenbosch

Woensdag 11 september 2019

Tussen 15 augustus en 5 september hing de snelheidsmeterspaarpot in de Kerkstraat in Vorstenbosch. De snelheidsmeterspaarpot beloont weggebruikers die zich aan de snelheid houden, door de spaarpot aan te vullen wanneer zij de maximumsnelheid van 30 km/h niet overschrijden.