Nieuwsoverzicht

Bijtende Bende 29 september in Heesch

Woensdag 22 september 2021

Leer drugscriminaliteit herkennen en breng een bezoekje aan de Bijtende Bende. Hierin ga je zelf op zoek naar signalen van drugscriminaliteit en leer je het herkennen. Speur je mee? Kom op woensdag 29 september tussen 13.00 en 16.30 uur naar de weekmarkt in Heesch om kennis te maken met de Bijtende Bende!

OV-OpStapDagen

Woensdag 22 september 2021

Om opnieuw kennis te maken met het openbaar vervoer worden tussen 27 september en 9 oktober in de regio OV-OpStapDagen georganiseerd. Hiermee willen wij onze Wmo-pashouders helpen weer met de bus of de trein te reizen.

Column Burgemeester: Er op uit

Woensdag 8 september 2021

Het burgemeestersambt kent vele kanten. Zo ben ik voorzitter van de gemeenteraad en van het college van Burgemeester en Wethouders, mag ik de gemeente vertegenwoordigen in de regio en provincie, ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en geef ik leiding in tijden van een ramp of crisis.

Koninklijke erepenning voor fanfare St. Lambertus Nistelrode

Zondag 5 september 2021

Op zondag 5 september reikte burgemeester Marieke Moorman een Koninklijke Erepenning met bijhorende oorkonde uit aan fanfare St. Lambertus in Nistelrode. De Koninklijke Ere-penning is toegekend ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van deze vereniging.

Teruglevering elektriciteit in de toekomst mogelijk een probleem

Donderdag 26 augustus 2021

Ook in de gemeente Bernheze is de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk van Enexis nagenoeg vol en wordt teruglevering een probleem.

Transitievisie warmte beschrijft plannen om Bernheze duurzaam te verwarmen

Donderdag 26 augustus 2021

In 2021 hebben wij, de gemeente, samen met vele anderen een Transitievisie Warmte opgesteld met daarin plannen om Bernheze duurzaam te verwarmen.

Milieuvriendelijke vuilniswagens in Bernheze

Dinsdag 24 augustus 2021

Vanaf eind juli rijden er in Bernheze milieuvriendelijke vuilniswagens rond. De nieuwe wagens rijden op groen gas en de zijladers ‘kloppen’ minder hard bij het legen van de vuilcontainers.

Wethouder Pieter van Dieperbeek tijdelijk afwezig

Woensdag 4 augustus 2021

Vanwege een medische ingreep is wethouder Pieter van Dieperbeek vanaf 12 augustus tijdelijk afwezig. De verwachting is dat met de operatie en het herstel twee maanden gemoeid zijn

Column Burgemeester: Wassend water

Donderdag 22 juli 2021

Ik ben opgegroeid aan de Maas, in Noord-Limburg. Als kind zwom ik in een aftakking van deze mooie rivier en als puber, stak ik haar elke dag over om naar m’n middelbare school in Boxmeer te gaan. Een mooie fietsroute, dwars door het prachtige Maasheggenlandschap. We wisten nooit precies hoe lang de tocht naar school duurde.

Herinrichting Traverse Fase 2 Heeswijk-Dinther

Dinsdag 20 juli 2021

De aanbestedingsprocedure voor de herinrichting van de Traverse fase 2 is doorlopen. Langenhuizen Aanneming uit Loosbroek gaat voor de gemeente Bernheze deze fase van de Traverse herinrichten. De start van de werkzaamheden staat gepland op 30 augustus 2021. Naar verwachting is het project begin maart 2022 gereed en weer open voor verkeer.

RSS feed van de nieuwsberichten