Nieuwsoverzicht

Meer laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar

Dinsdag 23 februari 2021

Steeds meer mensen rijden elektrische auto’s en de behoefte aan laadpalen is daardoor toegenomen. In 2021 gaat de gemeente Bernheze verder met de uitrol van openbare laadpalen voor elektrische auto’s.

Aanslagbiljet gemeentelijke- en waterschapsbelastingen

Maandag 15 februari 2021

In de laatste week van februari ontvangt u van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) het aanslagbiljet met gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Op dit aanslagbiljet staan de belastingen die u betaalt aan de gemeente en het waterschap. Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand.

Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Bernheze

Maandag 15 februari 2021

Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor je te maken kunt krijgen met geldzorgen. Wij werken daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen.

Met Wmo-regiotaxipas naar vaccinatielocatie

Donderdag 11 februari 2021

Heeft u een uitnodiging van de GGD voor een Corona-vaccin ontvangen en heeft u een Wmo-regiotaxipas? Dan kunt u met de regiotaxi naar de vaccinatielocatie reizen. Hiervoor gelden een paar afspraken.

Compostactie afgelast

Maandag 8 februari 2021

De landelijke Compostactie gaat dit jaar niet door.

Wethouder Peter van Boekel legt functie neer

Dinsdag 2 februari 2021

Wethouder Peter van Boekel heeft vandaag bekend gemaakt dat hij per direct zijn taken als wethouder neerlegt. Van Boekel legt in een persoonlijke verklaring uit waarom hij dit besluit genomen heeft.

Vervangend raadslid D66

Maandag 1 februari 2021

Rob van Herpen (D66) vervangt Annemieke Boellaard in de gemeenteraad van Bernheze.

Gemeente ruimt graven begraafplaats Loo

Woensdag 13 januari 2021

Graven op de begraafplaats Loo waarvan de huur is verlopen en waarvan de graftermijn niet is verlengd, worden vanaf 8 februari 2021 geruimd.

Natuur in de wijk

Dinsdag 12 januari 2021

Pilotproject voor meer natuur en nestkastjes in Heesch om vogels en insecten te helpen.

Belastingdienst en gemeente Bernheze helpen getroffen ouders Kinderopvangtoeslag

Dinsdag 12 januari 2021

De gemeente Bernheze en de Belastingdienst/Toeslagen werken samen om ouders te helpen die door de problemen met kinderopvangtoeslag getroffen zijn.