Nieuws overzicht

Gemeente onderzoekt gevolgen landelijk stikstof besluit

Donderdag 15 augustus 2019

Teveel stikstof heeft negatieve effecten op de natuur. Dat is in Nederland het geval. De meeste stikstof is afkomstig van de landbouw, het verkeer en de industrie. De Raad van State bepaalde onlangs dat het landelijke stikstofbeleid, het Programma Aanpak Stikstof (PAS), niet deugt.

‘Snelheidsmeter met beloning’ drie weken lang in Vorstenbosch

Donderdag 15 augustus 2019

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter staat vanaf vandaag drie weken lang in Vorstenbosch. Iedereen die zich in de Kerkstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan de herstructurering van de Kerkstraat. Als aftrap reden wethouder Peter van Boekel en John Groen van de dorpsraad Vorstenbosch vandaag door de straat en hebben daarmee de eerste bijdrage in de spaarpot gestort.

Opening De Stuik Vorstenbosch

Vrijdag 2 augustus 2019

De nieuwe multifunctionele accommodatie De Stuik is klaar. Vorstenbosch beschikt hiermee over een prachtige culturele en sportaccommodatie die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Op 21 augustus organiseren we vanaf 19.30 uur een officiële opening.

Taxus taxi

Vrijdag 2 augustus 2019

Wist u dat uit eenjarige naalden van taxus de basisgrondstof voor chemotherapieën wordt gehaald? U kunt dus een bijdrage leveren aan het genezen van kanker door uw snoeisel in te leveren bij de stichting Taxus Taxi. Dat kan dit jaar nog tot en met 22 augustus.

Cursus politiek actief

Dinsdag 30 juli 2019

Vraag je je wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het.

Bernheze controleert adressen

Dinsdag 23 juli 2019

De gemeente registreert alle inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP). Daarin zijn op één plek basisgegevens vastgelegd die de overheid steeds opnieuw kan gebruiken voor haar dienstverlening of hulpverlening in noodsituaties. Het is belangrijk dat wij van u de juiste adresgegevens hebben geregistreerd.

Fotowedstrijd

Dinsdag 16 juli 2019

In december 2019 verschijnt voor de laatste keer de nieuwe gemeentegids van de gemeente Bernheze, natuurlijk met foto’s uit de gemeente. Daarom organiseren we een fotowedstrijd. Heeft u een mooie plek of een leuk evenement in onze gemeente gefotografeerd? Stuur de foto dan voor 24 augustus 2019 naar ons op en maak kans op een prijs.

Kom in je kracht als ZZP’er

Maandag 15 juli 2019

Wil jij je regionale netwerk uitbreiden? Kom dan naar ZZP Boost op donderdag 12 september, van 13.00 tot 17.30 uur aan de Noordkade in Veghel.

15 september 2019 Open Monumentendag

Woensdag 10 juli 2019

Informatie over het programma van de Open Monumentendag in Bernheze

Toekomst de Wildhorst

Dinsdag 9 juli 2019

Landgoed de Wildhorst heeft zich vanaf eind jaren ‘50 ontwikkeld als een recreatieoord in het groen. Na een bloeiperiode is het gebied door de jaren heen steeds minder goed gaan functioneren als (verblijfs-)recreatieterrein. De gemeente wil dat er weer een mooie toekomst is voor De Wildhorst en daarmee ook voor de omgeving. Daarvoor is het belangrijk dat we eerst goed in beeld krijgen of er mogelijkheden zijn en wat die mogelijkheden dan zijn. We zijn daarom een onderzoek gestart om dit te verkennen.