Nieuwsoverzicht

Burgemeester Moorman: "Mee op pad"

Donderdag 26 november 2020

Ik werk nog steeds zoveel mogelijk thuis en af en toe in het gemeentehuis. Mijn leven speelt zich daardoor voornamelijk af in de digitale wereld. Ik was dan ook heel blij dat ik vorige week op pad kon met mensen die hun werk buiten de deur doen. Ik kijk me plezier terug op deze twee ‘uitstapjes’. Ze maken nog maar weer eens duidelijk: houd vol, heb aandacht voor elkaar en steun onze lokale ondernemers.

Plaquette bij eerste herdenkingsboom onthuld

Maandag 23 november 2020

Woensdag 18 november onthulden burgemeester Moorman en Mathieu Bosch van de Bernhezer Kunstkring de eerste plaquette bij de herdenkingsboom in Loosbroek. In elke kern komt een herdenkingsboom, een blijvende herinnering aan de ingrijpende coronaperiode.

Afvoerputten in Bernheze schoongemaakt

Maandag 16 november 2020

De gemeente is gestart met het schoonmaken van de afvoerputten in Bernheze. Dat zal ongeveer 2 tot 3 weken duren.

Hoe gaat het met ons?

Maandag 16 november 2020

De GGD Hart voor Brabant is gestart met een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van Brabantse inwoners: de GGD Gezondheidsmeter 2020. Meer dan 91.000 Hart voor Brabanders van 18 jaar of ouder ontvangen een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen.

Aandacht voor elkaar

Maandag 16 november 2020

Inwoners van Bernheze hebben samen met de MooiBernhezekrant een kaart ontvangen met een gedicht van de Bernhezer Kunstkring. Kent u iemand die wel een beetje extra aandacht kan gebruiken? Vul net als de burgemeester het kaartje in en laat deze persoon weten, dat u er voor hem of haar bent.

Wethouder Rein van Moorselaar: "Compliment"

Dinsdag 10 november 2020

Nu we allemaal in de tweede golf van Corona zitten, gaan mijn gedachten uit naar mensen die alleen zijn. Omdat het sociale leven tot stilstand is gekomen en ontmoeten erg lastig is, kan het zo maar zijn dat eenzaamheid toeslaat. En wat kunnen wij daar aan doen?

Corona en handhaving

Maandag 9 november 2020

Vanwege de snelle toename van het aantal coronabesmettingen, heeft de regering de maatregelen landelijk aangescherpt. Handhavers en politie zorgen ervoor dat deze maatregelen worden nageleefd. Er wordt extra gecontroleerd op plaatsen waar veel mensen komen zoals: het Bomenpark, winkelgebieden, natuurgebieden van de verschillende dorpen in onze gemeente en sportclubs.

Leandra Kilian nieuwe griffier van gemeente Bernheze

Maandag 9 november 2020

Leandra Kilian wordt de nieuwe griffier van de gemeente Bernheze. Dit heeft de gemeenteraad op 5 november besloten. Zij volgt Jan van den Oever op die diezelfde avond afscheid nam van de gemeente Bernheze. Leandra Kilian wordt tijdens de raadsvergadering op 10 december beëdigd.

Burgemeester Moorman: "In het geheugen gegrift"

Donderdag 5 november 2020

Heeft u dat ook? Dat u nog weet waar u was en wat u deed toen u hoorde van heftige of historische gebeurtenissen?

Webinar pleegzorg 8 december 2020

Dinsdag 3 november 2020

Er is in Bernheze nog altijd een tekort aan pleegouders! Momenteel wachten ruim dertig kinderen op een passend pleeggezin. Wil jij helpen? Meld je dan aan voor het webinar.