Nieuwsoverzicht

Ook Bernheze sluit zich aan bij initiatief duurzame gronduitgifte

Maandag 19 oktober 2020

Gemeente Bernheze heeft haar handtekening gezet onder het ambitiestatement Duurzame Gronduitgifte. Zij volgt daarmee het voorbeeld van 24 andere organisaties en gemeenten, die eveneens hebben uitgesproken zich te willen inzetten voor een duurzamer gebruik van hun gronden.

Regiotaxi tijdelijk vangnet voor OV

Maandag 19 oktober 2020

De vervoerders Arriva en Hermes rijden volgens een aangepaste dienstregeling, omdat minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer, vanwege het coronavirus.

Burgemeester Moorman: "Aanpassen"

Maandag 19 oktober 2020

Kijk naar elkaar om. Deze gedeeltelijke lockdown raakt ons allemaal, maar zeker de mensen die alleen of eenzaam zijn. Geef elkaar daarom hulp en aandacht. Bel eens wat vaker met iemand die alleen is, bied aan om boodschappen te doen of stuur een lief kaartje. Het zijn lichtpuntjes die troost en steun kunnen bieden. Bernheze heeft al eerder bewezen dat we daar goed in zijn. Samen kunnen we dat.

Gesprek met staatssecretaris over bevindingen uit onderzoek statushouder

Maandag 19 oktober 2020

Naar aanleiding van het onderzoek dat de gemeente Bernheze dit voorjaar liet doen naar het proces van huisvesten en begeleiden van de statushouder die verdacht wordt van het ombrengen van Rik van de Rakt, heeft op 12 oktober een gesprek plaatsgevonden met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van het ministerie van Justitie en Veiligheid en vertegenwoordigers van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) en GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA).

Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied van Bernheze

Maandag 12 oktober 2020

Leven in een veilige omgeving is belangrijk. De gemeente Bernheze onderzoekt daarom regelmatig hoe veilig onze inwoners zich voelen in onze gemeente. Om een beter beeld te krijgen van de leefbaarheid en veiligheid in het buitengebied, heeft de gemeente samen met Taskforce-Riec Brabant Zeeland onderzoek laten doen naar de veiligheid en leefbaarheid van het buitengebied.

Uitbreiding Bergakkers Vorstenbosch kan doorgaan

Donderdag 8 oktober 2020

Op 7 oktober 2020 heeft de Raad van State de ingediende bezwaren niet toegekend. Met deze uitspraak is een einde gekomen aan de ruimtelijke procedure en staan alle seinen op groen om over te gaan tot realisatie van het bestemmingsplan.

Kroonringen tegen zwerfaval

Maandag 5 oktober 2020

In veel straten binnen de bebouwde kom zijn de lantaarnpalen voorzien van kroonringen. In enkele straten moet dit nog gebeuren. De levering van kroonringen heeft helaas vertraging opgelopen.

Tegoedbon van € 45,- voor woningeigenaren

Maandag 5 oktober 2020

In week 42 ontvangt elke woningeigenaar in gemeente Bernheze een brief met een tegoedbon.

Burgemeester Moorman: "Keer het tij"

Maandag 5 oktober 2020

Burgemeester Moorman doet een oproep om de coronamaatregelen na te leven.

Aangepaste openingstijden gemeentehuis

Donderdag 1 oktober 2020

Vanaf maandag 5 oktober zijn de openingstijden van het gemeentehuis aangepast. Het gemeentehuis is dan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ’s ochtends open van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op woensdag is het gemeentehuis open van 13.30 uur tot 19.00 uur.