Nieuws overzicht

Resultaten snelheidsmeterspaarpot Vorstenbosch

Woensdag 11 september 2019

Tussen 15 augustus en 5 september hing de snelheidsmeterspaarpot in de Kerkstraat in Vorstenbosch. De snelheidsmeterspaarpot beloont weggebruikers die zich aan de snelheid houden, door de spaarpot aan te vullen wanneer zij de maximumsnelheid van 30 km/h niet overschrijden.

Kleurrijke afsluiting 25 jaar Bernheze

Maandag 9 september 2019

Het gebouw van fanfare AURORA staat op 28 en 29 september eens een keer niet bol van muziek, maar de kleur spat deze dagen van doeken en beeldvormen, speciaal gemaakt voor het 25-jarig bestaan van de gemeente Bernheze.

Bernheze viert 75 jaar bevrijding

Maandag 9 september 2019

We organiseren een aantal activiteiten om te vieren dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn. Op 15 september vindt een herdenking plaats van de Vereniging van Airborne Vrienden en op 28 september is er een vrijheidstocht en avondprogramma in Loosbroek.

Werkzaamheden Nistelrodeseweg

Dinsdag 3 september 2019

Koop een regenton met korting

Maandag 2 september 2019

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Je kunt zelf helpen om overlast te voorkomen. Door mee te doen aan de regentonactie van 1 oktober tot en met 31 oktober.

Bezoek de verbeelding STILLLEVEN

Woensdag 28 augustus 2019

Op initiatief van Brabant Remembers zijn door heel Brabant 75 verhalen uit de Tweede Wereldoorlog opgetekend. Een van deze 75 verhalen speelt zich af in Bernheze, namelijk het verhaal van de dappere familie Voets uit Heeswijk-Dinther. Verbeeld in een STILLLEVEN dat van 22 augustus tot en met 26 september 2019 te zien is in Bernheze.

Mantelzorger? Wandel dan lekker mee!

Dinsdag 27 augustus 2019

Even tijd voor uzelf, lekker onthaasten in de rust van de natuur. Is dat iets voor u? Meld u dan aan voor één van de wandelingen voor mantelzorgers.

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Dinsdag 20 augustus 2019

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Bernheze ontvangen weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Inschrijven kan vanaf 28 augustus via www.sjorssportief.nl. Je kunt je voor zoveel activiteiten inschrijven als je wilt en het kan het hele schooljaar door.

Gemeente onderzoekt gevolgen landelijk stikstof besluit

Donderdag 15 augustus 2019

Teveel stikstof heeft negatieve effecten op de natuur. Dat is in Nederland het geval. De meeste stikstof is afkomstig van de landbouw, het verkeer en de industrie. De Raad van State bepaalde onlangs dat het landelijke stikstofbeleid, het Programma Aanpak Stikstof (PAS), niet deugt.

‘Snelheidsmeter met beloning’ drie weken lang in Vorstenbosch

Donderdag 15 augustus 2019

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter staat vanaf vandaag drie weken lang in Vorstenbosch. Iedereen die zich in de Kerkstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan de herstructurering van de Kerkstraat. Als aftrap reden wethouder Peter van Boekel en John Groen van de dorpsraad Vorstenbosch vandaag door de straat en hebben daarmee de eerste bijdrage in de spaarpot gestort.