Nieuws overzicht

Inloopavond ontwerpbestemmingsplan Schaapsdijk

Maandag 18 november 2019

Op 26 november 2019 vindt tussen 18.30 en 20.00 uur een inloopavond plaats in Cultureel Centrum De Wis in Loosbroek over het ontwerpbestemmingsplan Schaapsdijk in Loosbroek.

Afvoerputten schoonmaken

Maandag 18 november 2019

Tot 14 december zijn we bezig met het schoonmaken van de afvoerputten en -goten.

Groenere schoolpleinen

Maandag 18 november 2019

Zes basisscholen in de gemeente Bernheze gaan komend jaar hun schoolplein groener maken. De gemeente heeft de scholen begeleid bij het maken van een mooi ontwerp dat past bij de wensen van de leerlingen, ouders en leerkrachten.

Regentonactie groot succes

Donderdag 7 november 2019

In de hele maand oktober zijn in de regio maar liefst 730 regentonnen met een kortingsbon van € 20 verkocht! 88 in Bernheze. Vorig jaar waren dat er 659 (regionaal) en 45 (Bernheze).

Burgemeester Marieke Moorman herbenoemd in Bernheze

Maandag 28 oktober 2019

Burgemeester Marieke Moorman is op 28 oktober 2019 herbenoemd als burgemeester van Bernheze. Dit gebeurde in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch door de commissaris van de Koning, Wim van der Donk.

Peggy Hurkmans nieuwe secretaris en algemeen directeur van gemeente Bernheze

Dinsdag 1 oktober 2019

Het college van burgemeester en wethouders benoemt Peggy Hurkmans per 1 december 2019 als nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van Bernheze. Peggy Hurkmans volgt Noud Bex op, die in juni bij de gemeente Heerlen in dienst is getreden als gemeentesecretaris. Peggy Hurkmans wordt als gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie en eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.

Een veilig en sportief sportklimaat

Dinsdag 24 september 2019

Een veilig sportklimaat en een positieve sportcultuur zijn belangrijk. We willen sportverenigingen graag helpen om daarvoor te zorgen. Daarom hebben we een programma gemaakt samen met GGD Hart voor Brabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Meierijstad waar sportclubs of sportaanbieders gratis gebruik van kunnen maken.

Regeling stimuleringsgeld voor leefbaarheidsinitiatieven

Dinsdag 24 september 2019

Nieuwe, creatieve initiatieven uit de samenleving die bijdragen aan de leefbaarheid in hun dorp of wijk, kunnen in aanmerking komen voor stimuleringsgeld van de gemeente Bernheze.

Begroting 2020 Bernheze: op naar een eigentijdse, sociale en duurzame gemeente

Vrijdag 20 september 2019

Het college van Bernheze heeft de begroting voor 2020 vastgesteld. We gaan door op de ingezette weg vanuit het bestuursprogramma 2018-2022 en werken verder aan een eigentijds, sociaal en duurzaam Bernheze.

Eerste windboom in Nederland staat in Heeswijk-Dinther

Dinsdag 17 september 2019

De eerste windenergieboom van Nederland staat in Heeswijk-Dinther, op de rotonde Laverdonk. Nieuw is dat we de energie die deze ‘boom’ opwekt, opslaan in accu’s en volledig lokaal gebruiken. De windboom levert het hele jaar voldoende stroom om voor de straatverlichting in de directe omgeving en is daarmee volledig zelfvoorzienend.