Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Nieuwsoverzicht

Nieuwe website Brabant Woont Slim

Dinsdag 2 juni 2020

De website helpt u, als inwoner van gemeente Bernheze, met alle vragen die u heeft omtrent het verduurzamen van uw woning. Door middel van subsidies hoeft dat niet duur te zijn.

BSOB komt tegemoet

Dinsdag 2 juni 2020

BSOB verstuurt tot 1 september geen aanmaningen en dwangbevelen vanwege de coronacrisis.

Veilig Thuis

Dinsdag 2 juni 2020

Doordat u thuis meer op elkaars lip zit, kan het gebeuren dat het teveel wordt en er thuis spanningen ontstaan. Dit is op zich normaal, maar niet als dit zich uit in mishandeling en huiselijk geweld. De Veilig Thuis-medewerker is er om u te helpen.

Plakstrips tegen eikenprocessierups: gebruik ze niet

Maandag 25 mei 2020

In de strijd tegen de eikenprocessierups nemen sommige mensen eigen maatregelen zoals het omwikkelen van bomen met plastic folie of het aanbrengen van plakstrips. Wij vragen onze inwoners dringend om dit niet doen en de folie weg te halen.

Sjors Sportief & Sjors Creatief gaan door

Maandag 25 mei 2020

Oproep aan sportverenigingen en cultuuraanbieders om zich aan te melden

Kluscafé Vorstenbosch in de weer met mondkapjes

Maandag 25 mei 2020

Het Kluscafé in Vorstenbosch, onderdeel van de Stichting Zorgvoorzieningen in het dorp, had plotsklaps niets meer om handen toen het Coronavirus toesloeg

Mobiele Hulpbrigade HDL

Maandag 18 mei 2020

Voor een luisterend oor en praktische ondersteuning werd door een aantal welzijnsorganisaties in maart de handen inéén geslagen en de Mobiele Hulpbrigade HDL opgericht. Op de zoektocht naar vrijwilligers reageerden ontzettend veel mensen. Inmiddels zijn er een aantal matches tussen hulpvragers en gevers en ontstond zodoende een ‘maatjesproject’.

Onafhankelijk onderzoek naar proces statushouder

Donderdag 14 mei 2020

Het onderzoeksbureau Necker van Naem gaat in opdracht van de gemeente Bernheze een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het proces van huisvesten en begeleiden van statushouders in Bernheze.

Kroonringen tegen zwerfafval in Heesch en Loosbroek

Dinsdag 12 mei 2020

Vanaf 22 mei worden binnen de bebouwde kom van Heesch en Loosbroek kroonringen aan de bestaande lantaarnpalen bevestigd. Dit zijn houders rondom lantaarnpalen waar bewoners de plastic afvalzakken aan hangen.