Nieuwsoverzicht

Oproep stembureauleden

Maandag 14 september 2020

Op 17 maart 2021 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wij zijn op zoek naar stembureauleden en tellers. Lijkt je dit leuk, meld je aan!

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Maandag 31 augustus 2020

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Bernheze ontvangen deze week weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met een of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente.

BSOB verstuurt eenmalig betalingsherinneringen

Donderdag 27 augustus 2020

De coronacrisis heeft voor velen financiële gevolgen. Om aan deze inwoners en ondernemers tegemoet te komen verstuurt BSOB niet direct een aanmaning of dwangbevel, maar krijgen belastingbetalers eerst een betalingsherinnering.

Coronamaatregelen voor betaling facturen verlengd

Woensdag 26 augustus 2020

Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft de gemeente Bernheze begin maart verschillende maatregelen genomen voor de betaling van facturen. Hiermee wil de gemeente inwoners en bedrijven steunen die door de coronacrisis minder inkomsten hebben. Deze maatregelen zijn eerder al verlengd tot 1 september en worden nu, in aangepaste vorm, verlengd tot 1 november.

Raadsgriffier Bernheze neemt afscheid

Dinsdag 25 augustus 2020

Per 1 december 2020 beëindigt Jan van den Oever zijn loopbaan als raadsgriffier van de gemeente Bernheze.

Geen windturbines op Heesch West

Dinsdag 25 augustus 2020

De mogelijkheid om windenergie in te passen op bedrijventerrein Heesch West is zorgvuldig verkend en onderzocht.

De Nationale Duurzame Huizen Route in de gemeente Bernheze

Dinsdag 25 augustus 2020

Bent u op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen voor uw huis? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Op 31 oktober en 7 november stellen gastvrije huiseigenaren in gemeente Bernheze hun woning open voor bezoekers.

Burgemeester Moorman: samen tegen corona

Maandag 17 augustus 2020

Burgemeester Moorman doet een dringende oproep aan iedereen: houd u aan de regels! Ook in deze vakantietijd met fijne zomeravonden. Blijf uw gezonde verstand gebruiken. Houd 1,5 meter afstand, ook op het terras en bij feestjes thuis. Vermijd drukke plekken en ga alleen boodschappen doen. En heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat u testen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de GGD.

Gemeente brengt monumentale bomen in kaart

Maandag 27 juli 2020

Binnenkort maakt een landmeetkundig bedrijf een inventarisatie van de monumentale bomen in de gemeente Bernheze, zowel van de gemeente als van particulieren.

Biezenloop Heesch update 23 juli 2020

Donderdag 23 juli 2020

Afgelopen weekend zorgden een aantal ingezakte daken van een huizenblok aan de Biezenloop in Heesch voor veel onrust bij de bewoners. Ook andere bewoners en omwonenden van de Biezenloop gaven aan zich zorgen te maken. Deze zorgen hebben er vooral mee te maken dat zij eenzelfde soort huis bewonen en zich afvragen of hun woning nu ook hetzelfde probleem vertoont en daarmee onveilig is.