Nieuws overzicht

Oost-Brabant slaat handen in elkaar tegen drugsgebruik

Dinsdag 21 januari 2020

In 2020 slaan 38 Brabantse gemeenten, Novadic-Kentron, GGD Brabant-Zuidoost, GGD Hart voor Brabant, politie en regiobureau Integrale Veiligheid de handen ineen om het steeds normaler worden van drugsgebruik tegen te gaan.

Gemeenten Bernheze en Boekel verlengen de dienstverleningsovereenkomst (DVO) Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de gemeente Meierijstad

Dinsdag 21 januari 2020

De colleges van de samenwerkende gemeenten Meierijstad, Bernheze en Boekel hebben besloten om de dienstverleningsovereenkomst Sociale Zaken en Werkgelegenheid te verlengen met drie jaar; voor de periode van 1 januari 2020 t/m 31 december 2022.

Jaarlijkse Opschoondag in Bernheze 21 maart 2020

Maandag 20 januari 2020

Wil jij ook meehelpen aan een schoner Bernheze? Meld je dan samen met buren, familie, collega's of mede-leerlingen aan voor de opschoondag.

Opnieuw certificaat voor sociaal ondernemen voor de gemeente Bernheze

Vrijdag 17 januari 2020

De gemeente Bernheze neemt de opdracht om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk krijgen serieus. Onlangs ontvingen we opnieuw het PSO-(Prestatieladder Sociaal Ondernemen)certificaat trede 3

Onderzoek naar aankoop gronden Achterste Groes 22 Heesch

Donderdag 16 januari 2020

Er is een feitenonderzoek uitgevoerd naar de verkrijging van de gronden Achterste Groes 22 in Heesch in het jaar 2005. Uit het onderzoek blijkt dat de verkrijging van de gronden een correcte verwerving was, die voldeed aan de toen gestelde beleidskaders.

Tijdelijke parkeerplaats achter Weijen 21-23, Nistelrode

Vrijdag 10 januari 2020

Achter Weijen 21-23 maken we een tijdelijke overloopparkeerplaats op het terrein van de gemeente, om de parkeerdruk te verminderen.

Lokaal sportakkoord

Dinsdag 7 januari 2020

Op 27 en 29 januari 2020 organiseren we 2 startbijeenkomsten voor een lokaal sportakkoord. Iedereen is welkom om een bijdrage aan dit akkoord te leveren. Kom naar de bijeenkomsten of stuur een reactie naar www.sportakkoordbernheze.nl

Boswerkzaamheden in de gemeentebossen van Bernheze

Maandag 23 december 2019

In de gemeentebossen van Bernheze worden vanaf begin januari boswerkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats in de bossen bij Achter de Berg, Vorstenbosscheweg, Dintherseweg en Plattedel.

Afvalkalender 2020

Dinsdag 17 december 2019

De nieuwe ophaaldagen voor huishoudelijk afval zijn bekend. De ophaalroutes veranderen in 2020. Het kan dus zijn dat we uw restafval of groente- fruit- en tuinafval op een andere dag ophalen.

Meer groen, minder stenen

Maandag 2 december 2019

Wij zijn op zoek naar kansen om stukken openbare ruimte, waar nu tegels of stenen liggen, natuurlijker te maken door de tegels te vervagen door groen. Heeft u een idee? Laat het weten via de website van IVN Bernheze.