Nieuwsoverzicht

Wethouder Pieter van Dieperbeek tijdelijk afwezig

Woensdag 4 augustus 2021

Vanwege een medische ingreep is wethouder Pieter van Dieperbeek vanaf 12 augustus tijdelijk afwezig. De verwachting is dat met de operatie en het herstel twee maanden gemoeid zijn

Column Burgemeester: Wassend water

Donderdag 22 juli 2021

Ik ben opgegroeid aan de Maas, in Noord-Limburg. Als kind zwom ik in een aftakking van deze mooie rivier en als puber, stak ik haar elke dag over om naar m’n middelbare school in Boxmeer te gaan. Een mooie fietsroute, dwars door het prachtige Maasheggenlandschap. We wisten nooit precies hoe lang de tocht naar school duurde.

Herinrichting Traverse Fase 2 Heeswijk-Dinther

Dinsdag 20 juli 2021

De aanbestedingsprocedure voor de herinrichting van de Traverse fase 2 is doorlopen. Langenhuizen Aanneming uit Loosbroek gaat voor de gemeente Bernheze deze fase van de Traverse herinrichten. De start van de werkzaamheden staat gepland op 30 augustus 2021. Naar verwachting is het project begin maart 2022 gereed en weer open voor verkeer.

Energiebesparing bedrijven

Dinsdag 13 juli 2021

Om energiebesparing in Bernheze te stimuleren, is de gemeente Bernheze in samenwerking met Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze (SOB) het project Energieadvisering bij bedrijven gestart. Er is subsidie beschikbaar voor ondernemers om een energie-audit uit te laten voeren door energieadviesbureau Cinergie.

Kwijtschelding huur sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties

Donderdag 8 juli 2021

Sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties in Bernheze hoeven geen huur te betalen voor de eerste maanden van 2021. Hiermee wil de gemeente Bernheze deze organisaties financieel ondersteunen. Door de coronamaatregelen was het beperkt of helemaal niet mogelijk om activiteiten uit te voeren. Zij hebben hierdoor veel inkomsten misgelopen.

RES 1.0 vastgesteld door gemeenteraden

Maandag 5 juli 2021

De gemeenteraden en de waterschappen van de regio Noordoost Brabant hebben de afgelopen weken de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 vastgesteld. Met deze officiële goedkeuring scharen de gemeenteraden zich achter de inhoud van de RES 1.0 en geven hun toezegging om in de toekomst uitvoering te geven aan deze plannen. Kortom: een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van onze regio.

Stichting Maashorst in Uitvoering verbindt zich aan Rewilding Europe

Donderdag 1 juli 2021

Op woensdag 30 juni werd in De Maashorst een verbintenisverklaring getekend door Stichting Maashorst in Uitvoering, aldaar vertegenwoordigd door Bart van Dijk, Maashorst manager, met het Europees Rewilding Network (ERN), vertegenwoordigd door Raquel Filgueiras, Hoofd Rewilding van Rewilding Europe. Rewilding Europe wil van Europa een wilder gebied maken, met veel meer ruimte voor natuur, wildernis en natuurlijke processen.

Vernieuwd partnership tussen 11 gemeenten en IBN van start

Donderdag 1 juli 2021

1 juli start in Noordoost Brabant het vernieuwde partnerschip tussen elf gemeenten en IBN. De uitvoering van de Participatiewet in de regio is hiermee voor onbepaalde tijd geregeld. Een belangrijke mijlpaal.

Overeenkomst stimuleringsbijdrage Ruimte voor Ruimte

Donderdag 24 juni 2021

Woensdag 23 juni ondertekenden wethouder Pieter van Dieperbeek en gedeputeerde Eric Ronnes, de overeenkomst voor de stimuleringsbijdrage Ruimte voor Ruimte.

Column Burgemeester: We zijn er bijna

Donderdag 17 juni 2021

"Gelukkig ligt de pandemie bijna achter ons. We zijn er bijna. Ik snak er naar om straks het mondkapje af te doen en niet zo krampachtig op die anderhalve meter te hoeven letten. Toch heeft de coronaperiode me ook veel gebracht."