Nieuwsoverzicht

Gemeente brengt monumentale bomen in kaart

Maandag 27 juli 2020

Binnenkort maakt een landmeetkundig bedrijf een inventarisatie van de monumentale bomen in de gemeente Bernheze, zowel van de gemeente als van particulieren.

Biezenloop Heesch update 23 juli 2020

Donderdag 23 juli 2020

Afgelopen weekend zorgden een aantal ingezakte daken van een huizenblok aan de Biezenloop in Heesch voor veel onrust bij de bewoners. Ook andere bewoners en omwonenden van de Biezenloop gaven aan zich zorgen te maken. Deze zorgen hebben er vooral mee te maken dat zij eenzelfde soort huis bewonen en zich afvragen of hun woning nu ook hetzelfde probleem vertoont en daarmee onveilig is.

Biezenloop Heesch update 20 juli 2020

Maandag 20 juli 2020

Zaterdag 18 juli 20.45 uur kreeg de gemeente Bernheze via de Veiligheidsregio een melding van mogelijk instortingsgevaar in een rij van 7 woningen aan de Biezenloop in Heesch. De kap van een aantal woningen was zichtbaar aan het verzakken.

Kroonringen tegen zwerfaval

Maandag 20 juli 2020

In de afgelopen tijd zijn nu in bijna alle straten in de bebouwde kom de lantaarnpalen voorzien van kroonringen. Een kroonring is bedoeld om op de inzameldag plastic PMD-afvalzakken aan op te hangen.

Tips voor barbecueën en hout stoken in de zomer

Maandag 6 juli 2020

In de zomer is barbecueën of een vuurtje stoken een geliefde bezigheid. Helaas heeft dit wel impact op de luchtkwaliteit. Dit kunt u als stoker doen om de overlast te beperken.

Onafhankelijk onderzoek naar proces statushouder afgerond

Donderdag 2 juli 2020

Het onafhankelijk onderzoek naar het proces van huisvesten en begeleiden van de statushouder die verdacht wordt van het ombrengen van Rik van de Rakt is afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Bernheze beperkte informatie had om een goede inschatting te maken wat er aan hulpverlening en huisvesting nodig was voor de statushouder. Het onderzoek legt ook de kwetsbaarheden bloot in het systeem van toewijzing van statushouders aan gemeenten.

Waar staan de grote grazers in De Maashorst?

Maandag 29 juni 2020

Plan eenvoudig uw route mét of zonder grazers met de online begrazingskaart.

Nieuwe website Brabant Woont Slim

Dinsdag 2 juni 2020

De website helpt u, als inwoner van gemeente Bernheze, met alle vragen die u heeft omtrent het verduurzamen van uw woning. Door middel van subsidies hoeft dat niet duur te zijn.

BSOB komt tegemoet

Dinsdag 2 juni 2020

BSOB verstuurt tot 1 september geen aanmaningen en dwangbevelen vanwege de coronacrisis.

Veilig Thuis

Dinsdag 2 juni 2020

Doordat u thuis meer op elkaars lip zit, kan het gebeuren dat het teveel wordt en er thuis spanningen ontstaan. Dit is op zich normaal, maar niet als dit zich uit in mishandeling en huiselijk geweld. De Veilig Thuis-medewerker is er om u te helpen.