Coronavirus

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Steentje eruit, plantje erin

Dinsdag 24 maart 2020

In december hebben we samen met IVN Bernheze mensen opgeroepen om plekken aan te melden die onnodig verhard zijn, en wel wat groen kunnen gebruiken. Uit de aanmeldingen hebben we vier locaties geselecteerd die we in de komende weken gaan vergroenen. Dit zijn:

  • Balledonk Heeswijk Dinther: tussen de parkeervakken
  • Kerkstraat Heeswijk Dinther: tegenover nummer 3
  • 't Dorp Heesch: plantenbakken
  • Bg. Woltersstraat Heesch: strook tussen voetpad en rijbaan

Op deze plekken verwijderen we de verharding en gaan we groen aanplanten. Bij de soortkeuze hebben we gekeken naar de meerwaarde voor mens en dier: fraaie bloemen, verschillende bloeitijden en aantrekkelijk voor insecten. Meer informatie op www.bernheze.org (zoekterm Steenbreek).

Meer nieuws