Telefoonstoring 28-01-2021

Let op!Door een telefoonstoring zijn wij op dit moment helaas niet goed bereikbaar. Probeer het later nog eens of vul het terugbelformulier in.

Wethouder Rein van Moorselaar: "Alle hens aan dek voor iedereen"

Maandag 20 april 2020

Afgelopen week las ik een uitgave van het Laverblad, het huisblad van Laverhof. Dat was geheel aan de coronacrisis gewijd. Laverhof in Heeswijk-Dinther is, naast Laarstede en Heelwijk, een van de drie grote verzorgingshuizen in onze gemeente.

In dat blad werd verteld dat het ALLE HENS is voor de medewerkers van deze zorginstellingen. Natuurlijk mijn pet af voor wat ze daar doen. Vervolgens dacht ik aan de vele mensen die verplicht thuis zitten en niet weten wat ze moeten doen, terwijl er andere groepen mensen zich een slag in de rondte werken. Een bijzondere situatie in deze verdrietige tijd waarin de inwoners van ook onze gemeente zwaar geraakt worden. Voor de hele samenleving is het ALLE HENS.

Maar wat doet onze gemeente dan, zult u zich misschien afvragen. Een paar voorbeelden. Het helpen met uitvoeren van financiële regelingen; gemeentelijke afspraken worden in veel gevallen tijdelijk versoepeld. Verder ondernemers waar mogelijk bijstaan. En nadenken over hoe gaat het met de schoolgaande jeugd, in de anderhalve metersamenleving; kinderen die met leerlingenvervoer naar school gaan, kunnen niet meer met zes of zeven in een busje zitten. En ook de Bernhezer mantelzorgers bijstaan, die nu in een lastigere situatie zitten. Op welke manier wordt aan de dagbesteding opnieuw een invulling gegeven?

Mogelijk leidt de verplichte thuissituatie tot meer spanningen. Dat vraagt zeker meer inzet van Ons Welzijn, een instantie die onder andere het wel en wee van onze inwoners een warm hart toedraagt. De gemeente is dus op veel fronten actief. Iedereen zal in deze tijd de nodige flexibiliteit en improvisatievermogen nodig hebben. En mogelijk vergeten wij toch nog mensen en/of groeperingen. Kent u die gevallen? Laat het de gemeente a.u.b. weten.

En doet onze organisatie alles goed? Vast niet, maar ook dan het verzoek om het te laten weten. Houd de moed en de solidariteit met elkaar vast in deze tijden. En daar wens ik iedereen het beste bij.

Rein van Moorselaar
Wethouder

Meer nieuws