Reactie burgemeester Moorman op steekincident

Woensdag 22 april 2020

Afgelopen zondagochtend is een 18-jarige jongen uit Nistelrode door een steekincident in Oss om het leven gekomen. Gisteren werd meer bekend over de achtergrond van de verdachte.

Burgemeester Moorman spreekt met ongeloof en afschuw over het incident. Haar gedachten en medeleven gaan uit naar de nabestaanden: ‘Het is niet te bevatten wat er is gebeurd. Het is verschrikkelijk dat een jonge jongen het slachtoffer is geworden van een schijnbaar willekeurige daad. Ik leef intens mee met z’n ouders, familie en vrienden. Als ik eraan denk wat zij nu meemaken, dan breekt mijn hart. Dit laat niemand onberoerd.’

Zoals de politie al heeft gemeld is de verdachte een statushouder met een verblijfsvergunning. Hij woont sinds begin dit jaar in Heesch. Er zijn nog veel vragen en politie en justitie zijn nog volop bezig met onderzoek. Moorman: ‘Laten we niet speculeren en vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek. Ook uit respect voor de nabestaanden.’

Meer nieuws