Telefoonstoring 28-01-2021

Let op!Door een telefoonstoring zijn wij op dit moment helaas niet bereikbaar. Probeer het later nog eens of vul het terugbelformulier in.

Burgemeester Moorman: samen tegen corona

Maandag 17 augustus 2020

De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze regio. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor. Ook zien we op straat, in winkels en op terrassen dat 1,5 meter afstand houden niet meer vanzelfsprekend is. Dat baart mij zorgen. Het brengt risico’s met zich mee die wij als samenleving niet willen. Denk aan de volle IC’s van nog maar een paar maanden geleden. Denk aan al die mensen die tegen het virus gevochten en verloren hebben. Denk aan alle beperkingen die we hebben getrotseerd. Niemand wil terug naar de tijd dat er strenge maatregelen golden.

Ik doe daarom een dringende oproep aan iedereen in onze gemeente: verslap niet, houd u aan de regels! Ook in deze vakantietijd met fijne zomeravonden. Spreek ook anderen aan als zij zich niet aan de regels houden. Blijf uw gezonde verstand gebruiken. Houd 1,5 meter afstand, ook op het terras en bij feestjes thuis. Vermijd drukke plekken en ga alleen boodschappen doen. En heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat u testen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de GGD. En ook: wacht thuis op de uitslag!

Ik doe ook een dringende oproep aan de horeca, supermarkten en andere plekken waar het steeds drukker wordt: neem uw verantwoordelijkheid. Het is aan u om het mogelijk te maken dat uw klanten of bezoekers zich aan de maatregelen houden. Laten we er samen voor zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.

Burgemeester Marieke Moorman

Afspraak maken voor een coronatest? Bel 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl.

Meer nieuws