Plaquette bij eerste herdenkingsboom onthuld

Maandag 23 november 2020

Woensdag 18 november onthulden burgemeester Moorman en Mathieu Bosch van de Bernhezer Kunstkring de eerste plaquette bij de herdenkingsboom in Loosbroek.

Blijvende herinnering

De vijf herdenkingsbomen zijn een blijvende herinnering aan de ingrijpende coronaperiode. Veel mensen hebben niet of nauwelijks afscheid kunnen nemen van hun dierbaren, zijn hun baan verloren of hebben op een andere manier te maken gehad met het coronavirus. Deze bomen zijn bedoeld als een plaats van bezinning en rust, maar ook als symbool voor de toekomst. Vanaf deze week plant de gemeente in de andere kernen een herdenkingsboom.

Verhaal uit de kern

Bij de bomen komt een plaquette met een gedicht van Mathieu Bosch van de Bernhezer Kunstkring en een QR-code. Door het scannen van de code, met bijvoorbeeld een smartphone, komt men terecht bij een mooi verhaal uit de kern. In een reeks verhalen vertellen inwoners op welke manieren zij in tijden van corona aandacht geven aan anderen. De verhalen worden ook gepubliceerd in DeMooiBernhezekrant.

Meer nieuws