Teruglevering elektriciteit in de toekomst mogelijk een probleem

Donderdag 26 augustus 2021

Ook in de gemeente Bernheze is de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk van Enexis nagenoeg vol en wordt teruglevering een probleem. Teruglevering betekent dat je meer energie opwekt dan dat je verbruikt. Voor alle bestaande aansluitingen van woningen en installaties verandert er niets en is er geen probleem. Nieuwe terugleveranciers van elektriciteit, zoals grote bedrijfsdaken, zonneparken en windmolens kunnen niet terugleveren. Investering in het netwerk is nodig. Enexis is nu bezig om te onderzoeken hoe en waar ze in het netwerk gaat investeren. Meer informatie hierover kunt u vinden op: https://www.enexis.nl/zakelijk/duurzaam/beperkte-capaciteit/gebieden-met-schaarste

Zonneparken

De principeverzoeken voor zonneparken voor de ronde van 2021 heeft de gemeente in behandeling genomen. Deze handelen we ook gewoon af. De initiatiefnemers moeten zelf op zoek gaan naar de juiste aansluitingen en hierover in contact treden met Enexis. De gemeente staat open voor innovatieve oplossingen met bijv. accu’s of waterstof die energie tijdelijk zouden kunnen opslaan.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten