Transitievisie warmte beschrijft plannen om Bernheze duurzaam te verwarmen

Donderdag 26 augustus 2021

In 2021 hebben wij, de gemeente, samen met vele anderen een Transitievisie Warmte opgesteld met daarin plannen om Bernheze duurzaam te verwarmen. In de transitievisie warmte staat beschreven welke wijken geschikt lijken om van het gas af te gaan. In Bernheze betekent dit dat er voor 2050 nog zo’n 13.000 woningen de transitie moeten gaan maken.

We weten nog niet hoe de wijken aardgasvrij kunnen worden, daarvoor is aanvullend onderzoek nodig. Dat doen we apart per wijk, omdat iedere wijk of kern een eigen aanpak vraagt. Natuur-lijk doen we dat niet alleen, maar samen met de inwoners, woningcorporaties en andere belanghebbenden zoals de dorpsraden. De Transitievisie Warmte is nu online te lezen op www.bernheze.org/transitievisie-warmte

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten