Nieuws

Komende 5 jaar 1200 woningen in Bernheze

Woensdag 19 januari 2022

Onlangs is de woonvisie van de gemeente Bernheze unaniem door de gemeenteraad van Bernheze vastgesteld. Dat betekent dat de gemeente Bernheze zich gaat inzetten om de komende vijf jaar 1200 woningen te realiseren. De ambitie is om 75% betaalbare woningen te bouwen, zowel koop als huur.

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Vrijdag 14 januari 2022

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen.

Kerstbomeninzameling huis-aan-huis

Dinsdag 4 januari 2022

In Heesch en Nistelrode worden op zaterdag 8 januari de kerstbomen ingezameld. In Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch worden op zaterdag 15 januari de kerstbomen ingezameld.

Primair en voortgezet onderwijs en BSO gaan weer open na kerstvakantie

Maandag 3 januari 2022

Op 10 januari gaan de basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs weer open. Dat geldt ook voor de buitenschoolse opvang.

Column Burgemeester: Beproeven en aanpassen

Donderdag 23 december 2021

Ik vraag u te blijven omzien naar elkaar. Heb oog voor mensen die alleen zijn; een kaartje, een telefoontje of een lief gebaar kan heel veel goed doen. Heb begrip en aandacht voor jongeren die de inperking van hun vrijheid extra hard zullen voelen. Blijf kopen of bestellen bij lokale ondernemers, ze hebben uw steun hard nodig. Ik wens u ontspannen feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Openingstijden rondom de feestdagen

Woensdag 22 december 2021

Aangepaste openingstijden van het gemeentehuis, milieustraat en groendepots rondom de feestdagen

Indienen private schulden door gedupeerden van de kinderopvang toeslagaffaire

Dinsdag 21 december 2021

Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire hun private schulden indienen

Afvalkalender 2022

Maandag 20 december 2021

De nieuwe data voor de afvalkalender 2022 zijn beschikbaar en up-to-date in de AfvalWijzer app.

Verspreiding omikron vertragen: Nederland in lockdown

Zaterdag 18 december 2021

Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Dit moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.

Vuurwerkverbod

Donderdag 16 december 2021

De verkoop en het afsteken van vuurwerk wordt net als vorig jaar de komende jaarwisseling verboden. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen.

RSS feed van de nieuwsberichten