Komende 5 jaar 1200 woningen in Bernheze

Woensdag 19 januari 2022

Onlangs is de woonvisie van de gemeente Bernheze unaniem door de gemeenteraad van Bernheze vastgesteld.

Dat betekent dat de gemeente Bernheze zich gaat inzetten om de komende vijf jaar 1200 woningen te realiseren. De ambitie is om 75% betaalbare woningen te bouwen, zowel koop als huur.

Duurzaamheid en zorg staan daarbij hoog in het vaandel. Wethouder Pieter van Dieperbeek is tevreden over de woonvisie en het proces: “Ik kijk terug op een geweldig proces. Tijdens het proces hebben we veel draagvlak gekregen voor deze woonvisie. De visie is op onderdelen herkenbaar voor de partijen waarmee we hebben samengewerkt en gaan samenwerken. De keuze voor betaalbaar wonen én voor regie en daadkracht geven een duidelijk perspectief voor de toekomst. Dit alles geeft energie voor de uitvoering van deze visie”.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten