Gratis plantjes voor tegelwippers die vergroenen

Woensdag 22 juni 2022

De eerste 100 Bernhezenaren die tegels wippen voor groen krijgen van Tuincentrum Meijs in Heesch 3 vaste planten cadeau. Als we allemaal wat tegels inleveren voor groen dan zorgen we samen voor een groene leefomgeving en dat is goed voor onze gemoedstoestand. Wie doet mee?

Het NK Tegelwippen stimuleert gemeenten om, samen met bewoners, effectief te vergroenen. Bovendien draagt het initiatief bij aan de bewustwording van het effect van vergroening. Geveltuinen, bloemperken en tuinen met beplanting – in plaats van stenen − zorgen voor betere afwatering, een lagere temperatuur tijdens hittegolven en meer biodiversiteit. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand.

Heeft u tegels gewipt en vervangen door groen? Ga naar www.nk-tegelwippen.nl en geef uw gewipte tegels op. Ze worden dan bij de tegelstand van Bernheze opgeteld. De teller staat inmiddels al op bijna 500 gewipte tegels.

Na het opgeven van de tegels op de website ontvang u een mail. Toon deze email bij Tuincentrum Meijs of lever hier u tegels in en kies vervolgens 3 plantjes uit de onderstaande lijst die u gratis mee mag nemen.

  • Duizendblad
  • Bergsteentijm
  • Zonnehoed
  • Fijnstraal
  • Lavendel
  • Kattenkruid
  • Wilde marjolein, oregan
  • ‘Ostfriesland’ (Salie)
  • Sedum spectabile Briljant
  • IJzerhard

De gewipte tegels kunt u op vertoon van de email van het NK tegelwippen ook gratis inleveren op de milieustraat in Heeswijk-Dinther.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten