Speelterreintjes steekproefsgewijs onderzocht

Donderdag 14 juli 2022

Naar aanleiding van een vervuild speelterreintje in Heesch heeft de gemeente een steekproef uitgezet onder speelterreintjes in Bernheze. Komt uit de meting naar voren dat het zand in een speeltuintje vervuild is, dan wordt dit gereinigd of vervangen.

Vervuild zand

De gemeente inspecteert maandelijks de speelterreintjes in Bernheze op een visuele manier. Waar nodig wordt er direct schoongemaakt. Voor zandbakken geldt een ander aanpak. Het zand in de zandbakken wordt één keer per jaar in zijn geheel vervangen.

Het vervuilde zand onder het speelterreintje in de Heelwijkstraat in Heesch is inmiddels afgegraven en wacht op nieuw of gereinigd zand. Dit speelterreintje is met een bouwhek afgeschermd. De ondergrond van dit afgegraven terreintje wordt gelijktijdig met de steekproef ook onderzocht. Dit staat op korte termijn te gebeuren.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten