Eerlijke WOZ-waarde bepaling met foto-tool BSOB

Dinsdag 19 juli 2022

Elk jaar bepaalt Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) de WOZ-waarde van uw woning. Dat gebeurt aan de hand van satellietbeelden en kadastrale gegevens. Zo weten ze het type woning, de ligging, grootte en bouwjaar. Maar deze informatie is beperkt. BSOB weet bijvoorbeeld niet of er een gloednieuwe badkamer in de woning is geplaatst of dat er achterstallig onderhoud is. Terwijl deze zaken ook een rol spelen bij de waardebepaling. Daarom introduceert BSOB een foto-tool om de WOZ-waarde te bepalen. Deze foto-tool zorgt dat deze ontbrekende informatie beschikbaar komt zodat de WOZ-waarde nauwkeurig bepaald kan worden.

Vrijstaande woning? Gebruik de foto-tool

Heeft u een vrijstaande woning? Dan ontvangt u in september een brief met het verzoek om foto’s te maken van de leefruimten in uw woning om een goed beeld van de situatie te geven. In de brief wordt u uitgelegd welke elementen in uw huis belangrijk zijn om te fotograferen. Ook beantwoordt u enkele vragen over de onderhoudsstaat van uw huis. Dit kost u niet meer dan 10 minuten. Het voordeel voor u is dat u zelf de regie heeft, u maakt zelf foto’s met de foto-tool terwijl voorheen een taxateur uw woning bezocht ter rapportage. Zo kan de juiste WOZ-waarde bepalen.

Een eerlijke belastingaanslag

Door u bij de bepaling van de WOZ-waarde te betrekken hoopt BSOB het aantal WOZ-bezwaren via No-Cure-No-Pay bureaus terug te dringen. Dit kost de gemeenschap nu veel geld omdat taxateurs opnieuw steeds meer tijd kwijt zijn met bezwaarafhandeling. Ze moeten daarbij een inschatting maken over de binnenkant van een woning aan de hand van ontbrekende, onjuiste of verouderde gegevens. Als u zelf informatie over de binnenkant van de woning doorgeeft via de foto-tool, kan BSOB de WOZ-waarde nauwkeurig bepalen en krijgt u een eerlijke belastingaanslag.

Vragen?

Heeft u vragen? Kijk voor antwoord op veelgestelde vragen op www.bs-ob.nl/faq of neem contact op met BSOB via 088-551 00 00.

Meer nieuws

RSS feed van de nieuwsberichten